Reklama

Reklama

Pan Wonka a jeho čokoládovna

  • USA Willy Wonka & the Chocolate Factory (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americký pohádkový muzikál z roku 1971 nás zavede do městečka, kde stojí tajemná továrna vyrábějící tu nejlepší čokoládu na světě. Jednoho dne její majitel Willy Wonka (Gene Wilder) ukryje v čokoládách zlaté kupony. Děti, které je najdou, pozve na návštěvu své továrny a slíbí jim do konce života posílat cukroví zdarma. Nikdo však netuší, jaké překvapení děti v továrně čeká! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Goodbye, Mrs. Gloop. Adieu. Aufwiedersehen. Gesundheit."     Rozprávkovo čarovný príbeh so štipkou trefnej spoločenskej satiry. Keďže som silne poznačený mojou obľúbenou Burtonovou verziou, budem sa na ňu odkazovať. Obe verzie sú veľmi kvalitne nakrútené, ale v jednej veci originál trochu zaostáva a tou je hudba (a keďže ide o muzikál, je to dosť podstatný nedostatok). Nájde sa tam síce aj pár lepších kúskov (Main Title, Oompa Loompa, Pure Imagination), inak je ale hudba dosť nevýrazná, v horšom prípade až otravná (The Candy man, Cheer Up, Charlie). Perfektne obsadená je postava Willyho Wonku (výborný Gene Wilder) a som prekvapený, ako je tá postava odlišne pojatá oproti Burtonovej verzii (Johny Depp je tiež výborný, ale proste úplne iný). Z hercov sa mi ešte páčila Julie Dawn Cole v role rozmaznanej a večne naštvanej Verucy, Charlie je naopak obsadený dosť biedne (Peter Ostrum). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete.     "I think I'm going to be seasick!" "Here, take these." "What are they?" "Rainbow drops. Suck them and you can spit in seven different colors!" ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě příliš neoslnil, takže o to víc se těším na nové zpracování od Tima Burtona. Musím přiznat, že při prohlídce podivné továrny na čokoládu mně nechutnala ani bonboniéra „Irské likérky“, kterou jsem si pro jistotu připravila. Takže nejspíš za pocit přeslazenosti vděčím muzikálu a ne čokoládě. Obdiv si rozhodně zaslouží Gene Wilder, jako úžasný podivín Willy Wonka, který s potutelným potěšením odděluje zrno od plev.. "Loučení tak sladce bolí", dokud mu nezůstane Mirek Dušín ( dík Nancy) . ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V továrně na čokoládu je sice mnohem víc lízátek než čokolády, ta se vyskytuje prakticky jenom v řece (řeka čokolády a je mi čokolády málo? vážně jsem napsala tohle?), její majitel Willy Wonka je jen podivín od slova "podivný", nikoli od "největší psychotik tohoto a tří nejbližších kontinentů", umpalumpové jsou fest divní trpaslíci s oranžovými ksichty, zpívající při stylizovaných tanečcích písničky na stále stejnou kolovrátkovou melodii (nebo je to jedna písnička na pokračování, čert ví) a navíc tam chybí veverky!, jenže, ať spadnu pod čokoládový vodopád, jestli lžu, tahle verze je mnohem pohádkovější, zábavnější a příjemnější, než ta novější s Deppem a veverkami. Takže Umpadumpa dumpady du, silné čtyři hvězdy a upřímné přesvědčení, že na tuhle legrácku jsem se v prvním vidění nedívala naposledy. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Čarovná rozprávka. Dokonca až tak moc ,že v niektorých bodoch u mňa predčila Burtonovu verziu ,ktorá je chybne považovaná za originálnu. Väčšina ľudí ani nevie ,že Burtonova verzia je remake ,čo mi príde smutné ,pretože prichádzajú o skvelý rodinný film. Čo viac k tomu povedať? Tento príbeh pozná asi každý ,ale v originálnom podaní len málo ľudí. Ak čakáte niečo podobné ako spravil Burton mýlite sa. Dostanete viac než len realistickú rozprávku. Dostanete rozprávkový farebný muzikál ,ktorý svoje posolstvo dotiahol ďalej než Burton. I keď sú väčšina postáv len generické (ale milé) klišé postavy ,je tu jedna ,ktorá sa vymyká všetkým stereotypom. Samotný Willy Wonka. Dostaneme tu postaršieho milého a trošku šialeného pána ,ktorý ale dokáže byť poriadne prefíkaný a niekedy je to fakt poriadny hajzel. Je to síce rozprávka pre deti ,ale užijú si ju aj dospelí (hlavne tí ,ktorí si tento film ešte pamätajú z detstva) ,ale dokáže aj poriadne podrásať nervy a vystrašiť. Ak ste videli film a narazili ste na scénu ,kde sa Wonka plaví s Charleym ľodou cez tunel ,potom viete o čom hovorím. Čo sakra robí táto scéna v detskom filme ,ale hlavne prečo sa Wonka správa ako psychopat!? Vysvetlí mi to niekto?.... no a zrazu táto pasáž skončí a všetko je opäť rozprávkové a disneyovsky farebné. Veľmi ma to prekvapilo. Ak by som to mal nejako porovnať s Burtonovým remakom ,je to ťažké porovnať. Každý film prišiel s niečim svojským a výraznejším než ten druhý. Tento film ,ale boduje hlavne v troch veciach: Je lepšou adaptáciou knihy, je viacej rozmanitejší (či už vo farbe a produkcii ,alebo Wonkových vynálezoch ako pivová kára alebo nápoj ,ktorý vás doslova nadľahčí) ,ale hlavne má lepšieho Willyho Wonku (sorry ľudia ,ale tento skrytý psychopat sa mi páčil viacej). Za neskutočnú šouku nemôžem dať menej ,ale bohužiaľ ani viac ako 75% - Už to celkom dosť zastaralo ,ale zamiloval som si to. (Hold your breath Make a wish count to three Come with me and you'll be In a world of pure imagination) Na tento song fakt nikdy nezabudnem :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že starší film je ve všech ohledech propracovanější, složitější a smysluplnější než remake. Gene Wilder je ve své roli úžasný a scény jako neskutečně intenzivní psychodelický průjezd "kouzelným" tunelem, který by mohl být v nějakém hororu, člověk z hlavy nevymaže. K dokonalosti chybí jen, že polovinu stopáže trvá, než se do té továrny dostaneme. Sice se stihnou opravdu vybudovat charaktery, takže všichni zúčastnění působí i přes zaškatulkování jako relativně reální lidé, jinak jde ale o poměrně dlouhé čekání. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (45)

  • Film by televizní stanicí Channel 4 zvolen jako osmý nejlepší film v anketě "Greatest Family Films". (Chatterer)
  • V roce 2015 se vydražil ikonický zlatý kupón Willyho Wonky (Gene Wilder) za 35 000 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama