Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Denulinka

Denulinka (hodnocení, recenze)

Film se bohužel nevyhne srovnávání s Burtonovým Karlíkem a továrnou na čokoládu. Ze zvědavosti jsme na to zašly se ségrou s tím, že to má na ČSFD vysoké hodnocení a asi to bude pecka. Nerozumím však takto vysokému hodnocení. Film je sice hezky barevný, ale dala bych mu max. 60-65 %. Musím říct, že mě značnou část stopáže nudil a dokonce děti za mnou v sále nevydržely dokoukat jej do konce. Pro děti je příliš dlouhý, pro dospělé příliš přeslazený. Písně ve filmu velmi průměrné. Příběh o vykoupení plytký. Hugha Granta v roli Umpalumpy jsem měla po chvíli plné zuby a Timothée Chalamet jako Willy Wonka mě příliš neoslovil 😐 Jeho naivně-infantilní podivínství mě narozdíl od sarkasticko-introvertního podivínství Willyho Wonky z burtonovky iritovalo. Můj názor. Ale někomu se samozřejmě může film líbit.

DJ Obelix

DJ Obelix (hodnocení, recenze)

Tady je vždycky tak krásně poznat, kdy konkrétní film vyleze ven v digitální podobě. To se vyrojí kritiků. :D

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

som nasratý aj za Donalda Glovera

taký rasizmus aby Wonku hral rachiticky biely Timotee 

na příspěvěk reagoval Jarin69

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

15 minut a měl jsem Wonky plné zuby. Asi holt nejsem Bollywoodský typ a nemusím mít ve filmu pořád písničky a tanečky :o(

pakropolgari

pakropolgari (hodnocení, recenze)

Vyborne, ze som bol na to v kine predtym ako sa nezabudli na csfd a imdb a dokonca aj v kine zmienit, ze je to muzikal, trpel som cely film

Exiik

Exiik (hodnocení, recenze)

Bude někde k sehnání český soundtrack? 😬 Paradoxně se mi ty CZ songy líbí o dost více než originál.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Překvapení roku :) Ne až takové pro mě, protože já cítil už z trailerů, že to bude krásnej a kouzelnej feel-good film :)

Vlastně, je to navíc od režiséra Paddingtona, co :)

Nick321

Nick321 (hodnocení, recenze)

Hhhh, to bude zase hovadina. A vidím, že tam dali to hnusné vzezření Umpalumpů z první filmové adaptace.

Ivana09

Ivana09 (hodnocení, recenze)

Upřímně mi tam Timothée Chalamet nesedí. Viděla jsem trailer a až křečovitě se snaží, aby byl Wonka. Snaží se tak moc, až to přehrává, tohle mě na filmu odrazuje. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Uživatel Aleshgang smazal svůj příspěvek.

maoc

maoc (hodnocení, recenze)

Proč na to chodit do kina, když z traileru vím přesně co a jak, jak to dopadne a viděl jsem nejlepší záběry?

Harper66

Harper66 (hodnocení, recenze)

Ti africani v tom historickym obleceni vypadaji fakt smesne! Dalsi woke sracka. Uz aby vysla verze z roku 2005 alespon na 4K bluray disk, at si nejlepsi adaptaci clovek uzije ve vylepsene kvalite. Za tohle neutratim ani korunu.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

bianci

Vyzerá to ako sračka, vonia to ako sračka ale je to čokoláda!
To vážne?
Ochutnaj.
To je ale naozaj sračka!
Oh, to tu nechal asi jeden z Umpalumpov. Nechutné.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Ryuuhei

Ryuuhei (hodnocení, recenze)

Což o to, rozpočet je na tom vidět, nebude to žádná levná srajda. Ale obávám se obsahu. Z traileru mám těžce smíšené dojmy, je tam v některých částech určitá snaha navázat na sarkastičnost původních děl, ale nevím, jestli to ve výsledku bude vůbec fungovat. Hlavně mi taky přijde zbytečné dělat prequel, který navíc není, podle všeho, kanonický. Radši bych viděl sequel, co by alespoň jel podle knihy...

na příspěvěk reagoval PKD

Cooller

Cooller (hodnocení, recenze)

bianci

naprostý souhlas... neuvěřitelný jak nejsou schopní přijit absolutně s ničim novým. Posledních 10 let je jakýkoliv nový příběh velice ojedinělý, soudruzi se zmůžou jen na ždímání peněz z úspěšných námětů z minulosti který pro peníze následně prošpikují ještě propagandou. Smutná doba...

Aleshgang

Aleshgang (hodnocení, recenze)

Vypadá to dobře ale hlavní postava mi vůbec nepřipomíná Willyho Wonku. 

Klajnik

Klajnik (hodnocení, recenze)

Vypadá to odporně digitálně a Chalamet tu roli herecky zrovna nedává (ačkoliv je to jinak dobrej herec).

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

To bude hoooooodně moc digitální a hoooooodně moc pro děti.

Už teď jsem řekl manželce že s dětma do kina jde ona. Tohle půjde silně mimo mě.

DexMASTER094

DexMASTER094 (hodnocení, recenze)

Atkinson podle mě bude hrát Wilbura Wonku. Na něj by se, dle mého názoru, poměrně hodil.

SavagerXx

SavagerXx (hodnocení, recenze)

A sakra, Keegan-Michael Key tam hraje taky tak to bude zase cringe od něho. Doufám že tam má jen nějakej malej štěk.

Fee*

Fee* (hodnocení, recenze)

Opravdu nechápu smysl tohoto počinu. Proč dělat další remake filmu, jehož předchozí verze neměly chybu. Navíc ta novější je pouhých 17 let stará. Pro Chalameta mám slabost, ale Deppa v této roli nepřekoná. Takže se ptám znovu. Proč?

DexMASTER094

DexMASTER094 (hodnocení, recenze)

Kombinace Burton-Depp bude podle mě těžko překonatelná. Navíc mi Chalamet nepřijde jako dobrá volba obsazení postavy jakou je Willy Wonka. Podívám se na to, ale verze z roku 2005 pro mě bude navždy srdcová.

Uživatel DexMASTER094 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama