Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mne sa tento diel veľmi páčil. Columbo má proti sebe hneď dvoch nafúkaných bohatých hajzlíkov, ktorí si myslia, bohvieako sú mazaní. Už len tá scéna, kde Columbo vidí, ako si z neho robia haranti žarty a Columbo prednesie vetu: "Len sa smejte, chlapci!". Tak bolo jasné, že chlapci to majú spočítané. Dostane ich jedným, pre neho typickým, spôsobom. Proste na nich nastraží pascu. A urobí rekonštrukciu, ktorú by nevymyslela Agatha Christie, ani keby čo bolo. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden vůbec z nejlepších dílů. Dva studenti zabijí svého profesora, kterým jim hrozil vyhazovem. Studenti jsou přesvědčení o své genialitě, jejich rodiče jsou mocní a dělají z Columba idiota. Navíc se kouzelně navážejí do Columbových základních pomůcek, bez kterých by asi žádný zločin nevyřešil - do jeho auta a omšelého kabátu. "Jen se smějte holenkové" ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri výbere častí columbovskej série si pomáham priemerným hodnotením, ktoré musí prevyšovať 80 %. Pri vlastnom hodnotení ma bohužiaľ dosť ovplyvňuje miera "bezdomovectva" Columba, miera prekombinovanosti spáchanej vraždy a krkolomných náhod pri odhaľovaní jej páchateľa. Preto sa pri hodnotení v tomto prípade uskromním s tromi hviezdičkami, ktoré vôbec neznamenajú, že by sa mi táto časť nepáčila. Ale kontrapunkt medzi ošuntelým, ale bystrým poručíkom a zhýčkanými študentmi z dobrých rodín už zachádzal do sociálno-kritickej roviny, pričom ten čierno-biely pohľad na aktérov nebol nevyhnutný. Ale možno aj v ľahkej identifikovateľnosti divákov tkvie časť úspechu columbovskej série. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo ukáže žákům v praxi, jak vypadá vyšetřování vraždy. Jejich učitel jim ukáže, jaké je to být mrtvolou. A dva jejich spolužáci jim ukážou, že genialita fakt souvisí s bláznovstvím. Jejich plán sice byl téměř geniální, ale blázni nepočítali s Columbem. Věru, opět jeden z těch fakt dobrých dílů. A ten konec, kdy do garáže přijede zelené auto, kluci radostně poskočí, že jim to vyšlo, a najednou je vše jinak... 5 hvězdiček - 100%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)
  • Colombo (Peter Falk) na začiatku prednášky spomína, že v jednom prípade odhalil vraha na základe odtlačkov zubov v žuvačke, ktoré sa zhodovali s odtlačkami zubov na kúsku syra, ktoré vrah zanechal v kancelárii obete. Išlo o prípad, ktorý sa udial v epizóde Na programe vražda (1990). (AxelWers)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)

Reklama

Reklama