Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší úctě ke starším dílům (a že jsou výborné, o tom nejde pochybovat), tohle je nejlepší díl Columba. Vrazi zde spáchali opravdu takřka dokonalý zločin. Jenže hned vzápětí udělali velkou chybu - podcenili Columba. Motali se kolem něj, dělali, že mu chtějí pomoct, dávali mu falešné stopy a dělali si z něj srandu. To neměli dělat, protože náš poručík rychle poznal, odkud vítr vane. Pravda, nebýt zásahu paní štěstěny, moc by mu to nepomohlo. Ale pak už stačilo jen narafičit klasickou Columbovskou past. "Jen se smějte, chlapečci." ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri výbere častí columbovskej série si pomáham priemerným hodnotením, ktoré musí prevyšovať 80 %. Pri vlastnom hodnotení ma bohužiaľ dosť ovplyvňuje miera "bezdomovectva" Columba, miera prekombinovanosti spáchanej vraždy a krkolomných náhod pri odhaľovaní jej páchateľa. Preto sa pri hodnotení v tomto prípade uskromním s tromi hviezdičkami, ktoré vôbec neznamenajú, že by sa mi táto časť nepáčila. Ale kontrapunkt medzi ošuntelým, ale bystrým poručíkom a zhýčkanými študentmi z dobrých rodín už zachádzal do sociálno-kritickej roviny, pričom ten čierno-biely pohľad na aktérov nebol nevyhnutný. Ale možno aj v ľahkej identifikovateľnosti divákov tkvie časť úspechu columbovskej série. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentoraz dvaja hlupáci hrajúci sa na chytrákov kontra detektív, ktorý za fasádou pitomosti ukrýva svoju brilantnú znalosť ľudských charakterov a svoju dôvtipnosť. Prevedenie vraždy zaujímavé, ale povraždové správanie páchateľov je v istých momentoch viac ako nepochopiteľné a k tomu ešte pristupuje scéna s otcom jedného z nich. Po scénke s otcom som bol na konci sklamaný, že pri usvedčení tento chytrák nebol a teda nevznikla táto zaujímavá konfrontácia- možno vznikla až na súde, čo si ako divák s fantáziou musím domyslieť. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočený Colombo se všemi jeho klasickými nectnostmi. Především je to celé opět naprosto literární. Ve skutečnosti takhle rafinovanou a komplikovanou vraždu může stvořit právě jen autor detektivek, ale ne vrah. Vždyť by stačilo, aby onen profesor přistoupil k autu z jiného úhlu nebo jiným způsobem a byl by mimo dostřel. Jistě, člověk má své naučené návyky které zpravidla nemění, jenže vrah si potřebuje být jistý a tudíž musí případné eventuality vyloučit. Navíc to celé nebere v úvahu všechna drobná zpoždění, počínaje nepochybně ne úplně okamžitou reakcí dálkového zamykání, přes reakci zbraně až po případné zpoždění televizního přenosu a samozřejmě, rychlosti s jakou je člověk schopen stisknout tlačítko. Profesorova hlava přitom byla v kroužku jenom malou chvilku, řekněme vteřinu nebo dvě. Přitom by jistě stačilo, aby dotyční dva studenti přepadli profesora například po přednášce někde na cestě do oné restaurace v kuklách a pak rychle ujeli... Celkový dojem: 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cooper Redman a Justin Rowe sú prominentní vysokoškolskí študenti, ktorým hrozí vyhadzov z univerzity. Profesor D.E.Rusk im prišiel na ich podvody pri štúdiu a chce ich oboch vylúčiť zo školy. Jeho postoj je nekompromisný. Preto Cooper a Justin zosnovajú rafinovaný plán a profesora zavraždia. Zaistia si nepriestrelné alibi. Sú presvedčení o tom, že spáchali dokonalú vraždu. Lenže majú smolu. Vyšetrovania tohto prípadu sa totiž ujme policajný detektív poručík Columbo. **** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)
  • Věnováno památce výkonného producenta Jona Epsteina, který zemřel 19 dní před vydáním epizody. (Epistemolog)

Reklama

Reklama