Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentoraz dvaja hlupáci hrajúci sa na chytrákov kontra detektív, ktorý za fasádou pitomosti ukrýva svoju brilantnú znalosť ľudských charakterov a svoju dôvtipnosť. Prevedenie vraždy zaujímavé, ale povraždové správanie páchateľov je v istých momentoch viac ako nepochopiteľné a k tomu ešte pristupuje scéna s otcom jedného z nich. Po scénke s otcom som bol na konci sklamaný, že pri usvedčení tento chytrák nebol a teda nevznikla táto zaujímavá konfrontácia- možno vznikla až na súde, čo si ako divák s fantáziou musím domyslieť. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Moje žena pořád říká, že ho pošle vyčistit a spálit.“ Ač se tento díl drží přesně závěrečného odhalení pachatelů, jeho úvod je velmi nezvyklý. Columbo je totiž na místě činu dřív, než se vražda vůbec stane. Potom následuje trochu obměněný způsob vyšetřování, kdy si Columbo hraje na neviňáčka před studentskými machýrky, kteří si z něj dělají akorát legraci. Ale o to více potěší vytoužený závěr. Rozhodně nadprůměrný díl s nadprůměrně vymyšlenou vraždou. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze tří nej dílů "nového" Columba (další budiž Motýl a Vražda Rockové Hvězdy). Při vraždě totálně geniální mrazivá atmosféra. Stephen Caffrey měl dostat ve filmovém průmyslu rozhodně víc šancí, protože toho floutka zahrál parádně. Po dlouhých letech se tu objevuje i Robert Culp, sice v kratším cameu, ale i tak je to potěšující. Snad jen konec byl trochu nedomyšlený, ale jinak vše ostatní skvělé. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U nějakého Columba jsem napsal, že jakmile je vrah nějaký mladý cucák, není to ono. Zde máme dokonce dva cucáky, ale mé tvrzení tu neplatí. Hoši jsou dobrými Columbovými protihráči. Myslí si, jak mají navrch a jak dělají z Columba vola, ale ve skutečnosti poručík dělá voly z nich ("Jen se smějte, chlapečkové"). Je pravda, že kluci to udělali celkem chytře (provedení vraždy se vlastně dozvídáme až při závěrečném odhalení, což je netypické), ale pak už to s vymyšlenými důkazy přeháněli. Povedená epizoda (ale hodnocení okolo 83% by si zasloužily jiné díly, které zde na CSFD mají třeba "jen" 75%). Mimochodem, otce jednoho z chlapců zde hraje Robert Culp, klasický columbovský záporák ze tří starých dílů. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z TOP dílů tohoto úchvatného seriálu. Studenti zabyjí svého profesora a myslí si, že provedli tu nejgeniálnější vraždu, navíc dělají z Columba idiota a myslí si o něm, že ji nikdy nemůže přelstít. To ovšem neznají Columba. Výborný konec, kdy velmi nápaditě dokáže jejich vinu nemá chybu. Pět hvězdiček. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Pri prehrávaní záznamu vraždy je kazeta zastavená skôr ako je stlačené tlačidlo na videoprehrávači. (zoot3r)
  • Keď sedí profesor Rusk v lavici, predtým ako má ísť na večeru, je vidieť, že má na hodinkách iný čas, ako je na hodinách v učebni. (pedrito28)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)

Reklama

Reklama