Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Zapomenutá dáma (S05E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalá filmová hvězda Grace Wheelerová Willisová plánuje návrat na výsluní spolu se svým někdejším tanečním partnerem Nedem Diamondem, a to s pomocí obnovené premiéry jejich někdejšího úspěšného divadelního muzikálu. Avšak Gracein bohatý manžel odmítne celý projekt financovat. Žena proto manžela chladnokrevně zabije a nafinguje to jako mužovu sebevraždu. Policejní vyšetřovatel poručík Columbo však této verzi neuvěří. Velmi rychle pochopí, že herečka, kterou sám po léta velice obdivoval, je vražedkyní... (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Já spadnu a bude z tebe placka.“ Tento díl rozhodně nepatří mezi ty obyčejné. Vražda i poručíkovo vyšetřování se nesou v typickém duchu. Rozesmály mě vsuvky se psem Psem a poručíkova dlouho odkládaná zkouška ze střeleb. Závěr je však jak vystřižený z nějakého napínavého dramatu. Je tam hodně napětí, hodně citu a závěr, který rozhodně překvapí svou originalitou i emoční hloubkou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takový spek hned na začátku, to je i na mne moc. Kolumbus zazvoní, sluha otevře, Kolumbus mu řekne že je z oddělení vražd. Sluha jej evidentně nezná, ale posílá jej dál a osloví jej jako poručíka. Kolumbus se mu ničím neprokázal, ale sluha ví jeho hodnost. Boooože. Jasně, že za to bude asi moci spíše překlad, ale to u toho všichni chrápali? No, tentokrát dávám dvacet za Columba stromolezce. A za odpůrce zbraní. Taky dvacet. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadpis této eseje zní: "Když trávíte hodně času se slepicemi, nakonec také začnete kdákat aneb Co jsem pochytil ze stylu komentářů jednotlivých epizod Columba." Na osnovu prdím, jdu hned na věc. Za údaje, které by snad nějakou nešťastnou shodou okolností mohly býti spoilerové, dosadím třeba slovo "jahoda." Ehm ehm. Tento velice netradiční díl je strhující už od samého začátku, kdy jahoda zcela nečekaně sehraje jahodu na jahodu a dokonale tím zmate jahodu. Když pak jahoda skutečně zajahodí jahodu, je přivolán poručík jahoda, aby tu zapeklitou jahodu vyšetřil. Mně osobně bylo od samého začátku jasné, jakých jahod si poručík jahoda všimne (třeba nastražené jahody v jahodě nebo zapomenuté jahody pod jahodou) a čím nakonec přesvědčivě ujahodí hlavní jahodovou jahodu. Celý díl pak končí na vlnách jahodové atmosféry, když poručík jahoda nechá jahodu jahodou a na stanici si vezme jahodu. Konec komentáře. Doufám, že jsem nic nevyzradil, to bych nerad... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dosti průměrný, papírem šustící námět, ovšem filmařsky výborně uchopený. Všechno je to rafinované pouze na první pohled. Přetržený film? A co když usnula? Záhada zavřeného pokoje? Proč nemohl do vily vniknou někdo zvenčí? Já vím, motiv, ale ono to zkrátka brilantně působí jenom na první pohled, i když uznávám, že to není úplně špatně vymyšlené... 75% za výbornou atmosféru a herecké výkony. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky dobrý Columbo, tentokrát zo smotánky tej úplne najvyššej, a to priamo hollywoodskej. Prípad je to samozrejme veľmi zaujímavý, Columbo sa zapotí a na konci musí zapojiť aj emócie a akúsi trochu zvrátenú morálku. Kto videl, chápe. Ja by som taký milosrdný asi nebol, veď "ono" to predsa vraždu neospravedlňuje. Je to vymyslené chytro, ale práve kvôli záveru nepatrí Dáma medzi moje top časti. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • První epizoda, ve které se poručík Columbo (Peter Falk) objeví v jiném oblečení než obvykle, konkrétně se objeví neobvykle elegantní ve smokingu. (Epistemolog)

Reklama

Reklama