Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v prostredí spisovateľov a nakladateľov musí čeliť prípadu, ktorý je nesmierne zamotaný a hlavný podozrivý má tentoraz naozaj nepriestrelné alibi. Ako takmer vždy páchateľ doplatí na podcenenie protihráča a svoju snahu o dokonalosť zakrytia svojho antispoločenského správania. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roberta Culpa jsme už viděli 3x, Jack Cassidy se nám v této epizodě ukazuje teprve podruhé (a zase v knižním prostředí, i když trochu jinak). Samotná epizoda začíná legendárním úvodem, kdy ten mladík psychopatického zjevu Eddie hází po vrakách aut výbušniny. Vrah měl svůj plán dobře vymyšlený. Najme si zabijáka a díky všem stopám to má vypadat, že to udělal on, jenže on sám si mezitím udělá dokonalé alibi, takže by ho nikdo z té vraždy ani z podílu na ní nepodezíral. Jenže nepočítal s Columbem. Je to výborný díl, který bohužel trošku kazí to nejdůležitější - závěrečné odhalení. Zde bylo poněkud laciné a slabé, k takovému promyšlenému plánu by se hodilo mnohem důstojnější odhalení. I tak dám 5 hvězdiček, díl je to povedený, díky krátké stopáži má spád a kvalitního záporáka. Škoda jen toho závěru... ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po novém shlédnutí s originálním zvukem musím napsat, že se jedná o jeden z vůbec nejlepších Columbů, herecky naprosto brilantní, se skvělým záporákem, výbornou režií a vynalézavou kamerou. Ani o komické situace není nouze a zároveň je Columbo mile syrový a přímočarý, bez přemíry zbytečných otázek a potřeby vysvětlovat (natvrdlému) divákovi každý další krok... Příběh sám je samozřejmě opět hodně literární a ta drobnost s výměnou zámku nanejvýš nepravděpodobná. Zapojení děje epizody "Kandidát zločinu" roztomilé. Chili v luxusní restauraci k popukání. Celkový dojem: 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento film možno nemá tú pravú Columbovskú atmosféru (striedanie zopár nezaujímavých interiérov), ale Cassidy je ako vždy dokonalý sliz, má to výborne premyslené, keď sa ešte počas deja dozvedáme, ako vlastne presne to zamýšľal a Columbo nastúpi v podstate až v závere, keď sa vrah prezradí tak, že to ani za jeho chybu pokladať nemôžeme, skôr za nešťastnú náhodu. Tie kritizované zámky sú iba prvou časťou pointy, ihneď nasleduje niečo smrteľnejšie. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbovský dobrý standart, který zpočátku vyznívá zcela netradičně. Zločince tu máme hned dva, ale jeden druhého přibližně v půlce zabije. Uskutečnění vraždy spisovatele je kvalitní kameramanská práce (systém 2 nebo 3 obrazovek), která byla moderní na konci šedesátých a začátkem sedmdesátých let. Perfektní herec záporáků Jack Cassidy však lépe vyniká v perfektním díle "Vražda podle knihy". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama