Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knižní nakladatel Riley Greenleaf vděčí za obchodní úspěchy především oblíbenému spisovateli Alanu Mallorymu. Jenže ten chce přejít k jinému nakladateli. Greenleaf se proto rozhodne Malloryho zavraždit, aby zabránil konkurenci a získal peníze ze spisovatelovy životní pojistky. Na vraždu si najme veterána z vietnamské války a specialistu na výbušniny Eddieho Kanea, který mu nabídl rukopis na téma amatérské výroby bomb. Po úspěšně vykonaném vražedném díle se však na scéně objevuje jiný specialista: detektiv z oddělení vražd, poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbovský dobrý standart, který zpočátku vyznívá zcela netradičně. Zločince tu máme hned dva, ale jeden druhého přibližně v půlce zabije. Uskutečnění vraždy spisovatele je kvalitní kameramanská práce (systém 2 nebo 3 obrazovek), která byla moderní na konci šedesátých a začátkem sedmdesátých let. Perfektní herec záporáků Jack Cassidy však lépe vyniká v perfektním díle "Vražda podle knihy". ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu nejasná pointa mi mierne kazí dojem, ale možno je to len príliš neskorou nočnou hodinou. Ale Columbo tu ani nestvára nič mimoriadne, iba vypije kávu určenú pre mŕtveho. –––– Ti chudáci, ti amatéři, co dělali bomby a přitom se zabili, se to ode mně konečně naučí. Věřte mi, umím to. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento film možno nemá tú pravú Columbovskú atmosféru (striedanie zopár nezaujímavých interiérov), ale Cassidy je ako vždy dokonalý sliz, má to výborne premyslené, keď sa ešte počas deja dozvedáme, ako vlastne presne to zamýšľal a Columbo nastúpi v podstate až v závere, keď sa vrah prezradí tak, že to ani za jeho chybu pokladať nemôžeme, skôr za nešťastnú náhodu. Tie kritizované zámky sú iba prvou časťou pointy, ihneď nasleduje niečo smrteľnejšie. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý díl, kterému pomáhá v roli zločince Jack Cassidy. Přestože stopy a motiv na začátku vedou jasně k němu, ukáže se, že má jasné alibi. Pak už to je na poručíkovi, aby se do toho s vervou pustil. A tak řešíme různé klíče a různé zámky. Potěšil i odkaz na díl Kandidát zločinu, jen tak pro připomenutí. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po novém shlédnutí s originálním zvukem musím napsat, že se jedná o jeden z vůbec nejlepších Columbů, herecky naprosto brilantní, se skvělým záporákem, výbornou režií a vynalézavou kamerou. Ani o komické situace není nouze a zároveň je Columbo mile syrový a přímočarý, bez přemíry zbytečných otázek a potřeby vysvětlovat (natvrdlému) divákovi každý další krok... Příběh sám je samozřejmě opět hodně literární a ta drobnost s výměnou zámku nanejvýš nepravděpodobná. Zapojení děje epizody "Kandidát zločinu" roztomilé. Chili v luxusní restauraci k popukání. Celkový dojem: 80% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama