Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Johnny Cash jako vrah je totální bomba, nejde mu to nevěřit a i kdyby nebyl známý muzikant, byl by to pořád jeden z nejlepších Columbo dílů vůbec. I konec je naprosto dokonalej a způsob vraždy originální. Líbí se mi, jak si obvykle vybírají takový způsob, ve kterém využijí nějaké své znalosti v jistém oboru. Nikdy nezapomenu na poslední rozhovor Columba a Browna (Cashe). ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík rulezzzz! Tentokrát usvědčil samotného Johnyho z usmrcení ohavné perfidní rachomejtle, která veškerý jeho škvarek, který zamýšlel utratit s kurvama za chlast, rozházela za cihly na kostel! Columbovi to všechno secvaklo jedním cinknutím klíčů na letišti. Již nejednou mě při sledování toho umolousaného baloňáčku napadlo, zda takhle brilantní jsou i postupy pracovníků Kriminální služby PČR nebo zda se jim prostě podaří usvědčit ty, kteří opakovaně padají v koupelně. Ale obávám se, že mnohé naznačují jejich viditelné možnosti, např. psaní na klávesnici, kde se většina z nich se smrtí v očích blíží rychlosti 14 úderů za minutu. Přičtu-li k tomu fakt, že většina pochází z Ostravska a ještě před týdnem jejich hlavní starostí bylo onanovat u babičky na dvoře za králíkárnou, tak růžové bych to neviděl! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najoblubenejsia epizoda vdaka neskutocne charizmatickemu Johnny Cashovi, ktory si tu zahrall ten typ vraha s ktorym divak sucití. Spôsob vrazdy je vymysleny skvele, len sa musi zbavit jedneho dôkazu na co nakoniec doplati. Tradicne pohravanie sa Columba s vrahom v tejto epizode dosahuje absolutny vrchol. A cele je to naviac okorenene skvelou Cashovou hudbou. Pecka. 10/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch dílů, kdy má Columbo proti sobě veskrze sympatického protivníka - tedy až na tu dvojnásobnou vraždu ze zištných pohnutek, že ano:) Ale vážně - Columbovy případy někdy (někdo by řekl, že nikdy) nebyly o poctivé detektivní práci a logických dedukcích jako spíš o leckdy vpravdě ukrutných haluzích, náhodách nebo podrazech, které jsou i na americký právní systém moc. A pak přicházelo ke slovu prostředí, do kterého byl případ zasazen, a pak už zmíněná osoba pachatele. A Johny Cash, to je opravdu těžká váha. Tak těžká, že když znáte jeho tvorbu - hlavně jeho vězeňské koncerty - tak vám ani to pravděpodobné doživotí nepřijde jako kdovíjaká tragédie:) 80% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý priebeh veľmi ťažko predstaviteľnej vraždy, ale tvorcom nemožno uprieť snahu o niečo netradičné. Ale odhalenie cez tradičné nachytanie vraha je už dosť fádne. Najzaujímavejšie tak pre hudobných pamätníkov bude obsadenie Johnyho Casha ako hlavnej postavy. –––– To je ta nejhorší káva, jakou jsem kdy pila. Ale lepší než nic. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Tommy Brown (Johnny Cash) ukrývá sedativa v pouzdře na kytaru a poté odjede na letiště. Johnny Cash byl jednou zatčen za úkryt sedativ a amfetaminů v pouzdře na kytaru na letišti. (Epistemolog)
  • Když je Columbo (Peter Falk) u zpěváka a baví se s ním o důvodech změny aranžmá písničky, jde následně telefonovat. Brown bere kytaru a hraje. Jenže střídá akordy naprosto jinak, častěji, než je to v melodii. Stejně tak i styl hry, který Brown nezmění, i když melodie přejde od vybrnkávání k plné hře, nicméně Brown jen vybrnkává. Johnny Cash hrál na kytaru zcela běžně, nicméně tady hru jen špatně markýruje. (pjotri)
  • Tommy Brown odkazuje na svého neviditelného aranžéra hudby, na Nicka Solacanta. Režisérem této epizody se jmenuje Nicholas Colasanto. (Epistemolog)

Reklama

Reklama