Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Johnny Cash jako vrah je totální bomba, nejde mu to nevěřit a i kdyby nebyl známý muzikant, byl by to pořád jeden z nejlepších Columbo dílů vůbec. I konec je naprosto dokonalej a způsob vraždy originální. Líbí se mi, jak si obvykle vybírají takový způsob, ve kterém využijí nějaké své znalosti v jistém oboru. Nikdy nezapomenu na poslední rozhovor Columba a Browna (Cashe). ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do své doby nejlepší Columbo, a to s velkým přehledem. Delší stopáž dílu velmi pomohla. Columbo zde objasňuje pád letadla, ale zde je rozdíl v padouchovi, protože se o žádného padoucha skoro nejedná. Zpěvák v podání Johnnyho Cashe je nejhodnější záporák, jaký může být, protože kdo by s tou kr*vou vydržel...poslední rozhovor při vyřešení případu v autě byl krátký a přesto krásný: "Někdo, kdo umí takhle zpívat, nemůže být zlej..". ()

Reklama

Pluto_petr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejoblíbenějších dílů celého seriálu. Johnny Cash nepůsobí až tak jako záporák, divák s ním v mnoha chvílích i sympatizuje. V průběhu vyšetřování několikrát přijde na mysl i otázka, zda má Columbo vůbec ve vyšetřování pokračovat a nebo nechat toho chudáka být. Beztak pro něj samotného je větším trestem skutečnost, že se opravdu stal vrahem než to, že půjde do vězení. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je mé hodnocení ovlivněno přítomností mého oblíbeného zpěváka Johnnyho Cashe. Ale myslím, že mu nejdou upřít ani jisté herecké kvality a já osobně považuji tento díl Columba za jeden z nejpovedenějších z celé série. I závěrečné odhalení v podobě malé vrahovy chybky je fajn. Škoda jen, že nebylo použito více Cashových písní, ale to už bych chtěl asi moc :-) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Johnnyho Casha zbožňujem, jeho pesničky a hlavne jeho hlas boli vždy geniálne, tak asi aj preto mám túto časť rád. Jediná časť, kedy som dúfal, že to vrahovi prejde. No, možno ešte nejaké 2 časti by sa našli, kde som s vrahom sympatizoval. Veľmi netradičný spôsob vraždy. A skvelá úvodná pieseň. Výborný koniec. "Nemáte strach, že tu sedíte s vrahom?" "Nie, vy by ste sa priznal, aj keby som Vás nedostal. Niekto, kto takto spieva, nemôže byť zlý." A tá scénka s tým vymletým generálom, čo si myslel, že každú chvíľu môže byť poplach, tak to bola bomba. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Tommy Brown (Johnny Cash) ukrývá sedativa v pouzdře na kytaru a poté odjede na letiště. Johnny Cash byl jednou zatčen za úkryt sedativ a amfetaminů v pouzdře na kytaru na letišti. (Epistemolog)
  • Tommy Brown odkazuje na svého neviditelného aranžéra hudby, na Nicka Solacanta. Režisérem této epizody se jmenuje Nicholas Colasanto. (Epistemolog)
  • Při výslechu Tommyho Browna (Johnny Cash) se ptá Columbo (Peter Falk), proč nebyl Tommy připoután a on odpovídá, že se natahoval pro baterku, která byla v přihrádce. Potíž je v tom, že žádná „přihrádka“ typu přihrádky v osobním autě před spolujezdcem v letadle Cessna 172 není a přístrojová deska obsahuje pouze přístroje a všude je možno dosáhnout bez nutnosti se odpoutat. Na otázku, proč v navigačním kufříku nebyly žádné mapy, Tommy odpověděl, že se otevřelo okno a podtlak mapy vysál. I to je nesmysl. Cessna má sice otvírací okna, ale ta jsou jen výklopná tak, že závěs okna je na horní hraně a okno v závěsu visí. Zámek je pak na dolní hraně okna. Pokud dojde k otevření (resp. odklopení – okno se houpe na závěsech a jeho maximální otevření je mechanicky omezeno) jednoho okna, nikdy nenastane takový podtlak, aby mohlo být cokoliv vysáto. Pokud by se otevřela obě okna, nastal by silný průvan a pak by to bylo možné. Při jednom otevřeném okně nikoliv. Ostatně obsah kufru, který je evidentně hodně těžký, vidíme, když se Tommy na akci připravuje a z kufru vyjímá mapy, manuály apod. Při otevření jednoho okna nastane jen mírné proudění, které sotva rozvlní vlasy. (pjotri)

Reklama

Reklama