Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

rodo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je mé hodnocení ovlivněno přítomností mého oblíbeného zpěváka Johnnyho Cashe. Ale myslím, že mu nejdou upřít ani jisté herecké kvality a já osobně považuji tento díl Columba za jeden z nejpovedenějších z celé série. I závěrečné odhalení v podobě malé vrahovy chybky je fajn. Škoda jen, že nebylo použito více Cashových písní, ale to už bych chtěl asi moc :-) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do své doby nejlepší Columbo, a to s velkým přehledem. Delší stopáž dílu velmi pomohla. Columbo zde objasňuje pád letadla, ale zde je rozdíl v padouchovi, protože se o žádného padoucha skoro nejedná. Zpěvák v podání Johnnyho Cashe je nejhodnější záporák, jaký může být, protože kdo by s tou kr*vou vydržel...poslední rozhovor při vyřešení případu v autě byl krátký a přesto krásný: "Někdo, kdo umí takhle zpívat, nemůže být zlej..". ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najoblubenejsia epizoda vdaka neskutocne charizmatickemu Johnny Cashovi, ktory si tu zahrall ten typ vraha s ktorym divak sucití. Spôsob vrazdy je vymysleny skvele, len sa musi zbavit jedneho dôkazu na co nakoniec doplati. Tradicne pohravanie sa Columba s vrahom v tejto epizode dosahuje absolutny vrchol. A cele je to naviac okorenene skvelou Cashovou hudbou. Pecka. 10/10. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála (pokud ne jediný) z dílů, kde je vrah vysloveně sympatický a člověk chce, aby se Columbo alespoň jednou nedíval a nevyptával, a šel za manželkou. Johnny Cash je perfektní, ač není herec - prostě hraje sám sebe. A vůbec se mu nelze divit, že tu svou zákonitou poslal někam, byť tvrdila, že její pán ji dobře ochraňuje. Co jiného s takovou náboženskou makovicí, no ne? Perfektní díl, spousta dobrých písní a efektní zakončení. Snad jen ta děsivá hudba by mohla být jiná. Z perliček filmu mě dostala funebrácká prezentace („Tak si domluvíme schůzku...“ ), nebo úsměvná chybička, kdy se Brown po ráně pěstí natahuje k ženě na lehátku pro berlu a říká jí: „Dej to sem, ty idiote!“. Jednoznačně 5 hvězdiček - 100%. A věřte, že Tommy Brown není špatný člověk. Protože kdo takhle zpívá, nemůže být zlý... ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov o Colombovi, neomylnému poručíkovi s mimoriadnymi psychoanalytickými schopnosťami. Labutia pieseň nám predstavuje Johnyho Casha ako vraha manželky a nevlastnej dcéry fingovanou haváriou lietadla. Je tu viacej nezrovnalostí ohľadne havárie, ale pán Brown má na všetko vysvetlenie. Za veľmi podarenú pasáž považujem rozhovor s pohrebákom aj vysvetlenie prečo je Colombova žena Brownova fanynka. "Kdybyste vědel co tá při tom dělá?" Keď sa zamyslím nad tým, ako by to vyzeralo v realite, určite by pilot nedopadol kúsok od lietadla, ale pekných pár kilometrov ďalej. A určite by si nepamätal, na aké miesto ukryl padák a Colombo by ho tam pravdepodobne nenačapal. Ale toto je film a za celkový dojem musím udeliť 4 hviezdy. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Koncertní scéna je skutečně ze žívého vystoupení Johnnyho Cashe. (ČSFD)
  • Když dává pan Pangborn (John Dehner) rozhovor u vraku letadla a Columbo (Peter Falk) se v pozadí motá a hledá důkazy, je vidět, že se jedná o vrak jiného typu letadla, než se mělo zřítit (Cessna 172). Cessna je postavena z lisovaných plechů a nemá trubkovou konstrukci trupu, jak vidíme v záběrech. Dále je vidět „volant“, který má tady půlkruhový tvar a je zde jen jeden. Cessna má ale dvojí řízení, tedy dva „volanty“ vedle sebe, které jsou hranaté. Už podle šířky trupu vraku je jasné, že nejde o čtyřmístný stroj, ale pouze dvoumístný, tedy zcela jistě nejde o Cessnu 172, kterou Tommy Brown (Johnny Cash) odlétal z Bakersfieldu a která se později zřítila. (pjotri)
  • Letadlo používané Johnny Cashem je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q) a je stále aktivní a registrované v Oaklandu v Kalifornii. (Epistemolog)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno