Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický irský básník Joe Devlin, žijící v Americe, je známý také svou charitativní činností ve prospěch obětí terorismu. Ve skutečnosti však dlouhodobě pracuje na tajných dodávkách zbraní pro Irskou republikánskou armádu. Když se jej dodavatel Vincent Pauley pokusí okrást o 50 tisíc dolarů, Devlin jej „popraví“ jako zrádce. Policie ovšem nalezne u oběti novou Devlinovu knížku i s jeho věnováním. Pro poručíka Columba je to první vodítko k hledání správných souvislostí. K usvědčení vraha ovšem bude potřebovat něco přesvědčivějšího… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie celkom typický, napriek tomu však celkom zábavný diel z Columbovskej ponuky. K obvyklým ingredienciám v tejto časti pribudol humor, intelektuálske doberanie si jeden druhého a keby aspoň na niektorých miestach Columbo odložil tú rekvizitnú cigaru, tak by som ľahšie znášal jeho prehnané gestá a váľanie sa po zemi. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať jste bohatí, ať jste slavní, jestli si myslíte, že vám patří svět, a že jste mimo dosah zákona, třeste se, protože vyslanec prostého lidu, vyslanec plebsu, poručík Columbo je vám v patách. Staré auto, doutníček, zválený a pomačkaný baloňák, nakřáplý a trochu pisklavý hlas... Columbo je dokonalá metla na zbohatlíky, umělce, aristokracii anebo zde na teroristy. Columbo v mramorové hale, v luxusních restauracích - mozek proti síle bohatství. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Proboha! Vydal jsem se do temného lesa. A ještě k tomu s policajtem.“ Na Columba mi přišel tento případ jako moc vysoká hra. Pašování zbraní pro irské teroristy je trochu větší oříšek, ale je jisté, že i tentokrát to poručík zvládne. Představitel vraha byl zvolen výborně, typově by mi padl přesně do role Hobita či nějakého irského skřítka. Vyšetřování se tentokrát nese v duchu neustálého popíjení whisky, piva a házení šipek, takže celý díl příjemně ubíhá. Malé setkání se sympatickou knihovnicí a knížkou o erotice mě pobavilo. Celkově vzato opět výborný díl. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No nazdar, ten pán byl nejspíš válečník!“, řekl vrah Joe Devlin Columbovi, ale v duchu si vychutnával, jak zcela správně toho zloděje popravil. Jenže pomalu mu začíná docházet, že jeho protivník sice umí veršovat a zná různé styly vyšívání (koneckonců jeho synovec vyšívá, má to jako relaxaci před vzpěračskými soutěžemi), ale krok za krokem směřuje k nevyhnutelnému konci případu. Peter Falk opět exceluje (jen škoda toho dabingu s Haničincem, ten tomu trochu ubírá na kvalitě) v jednom z velice dobrých dílů, a na dlouhých jedenáct let se s postavou poručíka Columba loučí. Tento díl jsem měl vždycky rád i kvůli Clive Revillovi, který tak skvěle zahrál skvělého umělce, byť mizerného vraha, který rád pije whisky a diamantem na svém prstenu si značí, kolik ještě může vypít, což mu nakonec poručík Columbo řádně zohlední. 5 hvězdiček - 100% - „Ať každý dostane, co mu náleží, potom i já budu spokojen...“ :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento případ by skoro příslušel CI5! :) Irští teroristé,, zbraně a jejich pašování - svým způsobem jde o organizovaný zločin. Ovšem stane se tu vražda, tudíž je poručík na místě a pouští se do vyšetřování, které ho přivádí na stopu sympatického zaporňáka. Líbilo se mi, jak společně veršují, je mezi nimi takové až přátelství a přesto si jdou po krku. Za jedinou slabinu považuji dlouhou stopáž. Scéna v knihkupectví a kniha o erotice neměla chybu! :) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečná epizoda z původní "Columbo" série. Peter Falk se vrátí zpět do své nejslavnější role za 11 let a to v roce 1989. (ČSFD)

Reklama

Reklama