Reklama

Reklama

Columbo

(seriál)
  • Česko Inspektor Colombo (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1971–2003), 93 h 41 min (Minutáž: 70–98 min)

Předloha:

Evan Hunter (kniha)

Hrají:

Peter Falk, Vito Scotti, Marshall R. Teague, Joel Beeson, Richard Dysart, Julie Newmar, Shelley Morrison, Carlene Watkins, Chad Willett, Louis Herthum (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(67)

Poručík Columbo (Peter Falk) vypadá na první pohled neškodně, až hloupě. Jeho ošuntělý baloňák, otlučené staré auto a nekonečná slabost pro doutníky okamžitě ukolébají každého zákeřného vraha, že někdo tak obyčejný, roztržitý a zapomnětlivý nedokáže jeho pečlivě připravenou lež prokouknout. Jenže Columbo je ve skutečnosti stejně bystrý jako Sherlock Holmes. Neunikne mu ani sebemenší detail a časté odbočky od tématu během rozhovorů nebo rádoby zábavné historky o paní „neviditelné“ Columbové spolehlivě rozhodí i toho nejchladnokrevnějšího zabijáka... Peter Falk září v legendárním krimiseriálu, který poprvé nadchnul televizní diváky v 70. letech dvacátého století. První epizodu režíroval tehdy neznámý Steven Spielberg a ve vynikajících detektivních příbězích se postupně vystřídaly slavné herecké hvězdy od Williama Shatnera, přes Dicka Van Dyka a Janet Leighové, až po zpěváka a muzikanta Johnnyho Cashe. „Jo a ještě jedna věc…“ Columbo je osvědčená klasika, která nikdy nezklame! (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Billie777 k tomuto seriálu (12)

Columbo (1971) 

Starý dobrý sympaťák Colombo. Komu by se nemohl líbit? Seriálová klasika, kterou si čas od času večer pustím a krásně si u ní odpočinu. Už mám svojí hitparádu nejlepších, nebo spíš nejoblíbenějších dílů. No, Colombo je prostě frajer. :-) ()

Etuda v černém (1972) (S02E01) 

Jeden z mých oblíbených dílů. Charismatický záporák, Columbův pes Pes (a první díl, kde se objeví) a hledání jeho jména a krásná klasická hudba tento díl zvedají ještě výš. ()

Labutí píseň (1974) (S03E07) 

Columbo s asi nejsympatičtějším vrahem. ()

Předveď dokonalou vraždu (1978) (S07E03) 

Další z nejlepších dílů, tentokrát s inteligentní a celkem sympatickou vražedkyní. ()

Vražda, kouř a stíny (1989) (S08E02) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Záporák byl sice nesympatický ale mě se líbil, přece nemusí být všichni vrazi nějací sympaťáci. Pro mě zajímavý, poutavý díl, bavil mě. A skvělá hudba. ()

Sex a ženatý detektiv (1989) (S08E03) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Navíc tu má Columbo i moc dobrou a navíc i velmi sympatickou protihráčku. Scény s tubou a s ruskou uklízečkou jsou perfektní a moc se mi tu líbí i hudba. :) ()

Vražda jako autoportrét (1989) (S09E01) 

Nevím, čím to je, ale tohle je asi můj nejoblíbenější Columbo. Velmi dobrý bohémský záporák, navíc tu nechybí ani Columbův pes ani jeho žena (skutečná) a hlavně se mi líbí ta zvláštní atmosféra celého dílu. Opera, vila na pláži, italský bar, ciapinno... A asi to dělá také to přehrávaní snů zavražděné. Vzpomínám se, jak jsem se při tom jako malá hrozně bála a zároveň se mi to hrozně líbilo, prostě takový tajemný, zvláště pan muž s monoklem. A pak ta hudba! V tomto dílu se obzvlášť povedla! A obraz baru i Columbův portrét se mimochodem moc vydařil. :) "Všechno je skryté pod povrchem, hledáte smysl, který nikdy nenajdete." ()

Na programu vražda (1990) (S09E03) 

Nevím čím to je ale tyhle novější díly se mi vždycky líbily nejvíc. Další z mých oblíbených dílů, velmi povedený a s výborným záporákem a spousty pěkných vtipných scén. ()

Columbo a vražda rockové hvězdy (1991) (S10E03) 

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů, navíc s vtipnými scénkami, viz. japonec s bobulema nebo Columbo s mořskou pannou v akváriu. :) Super hlášky, skvělý konec a líbila se mi i úvodní píseň, kterou nazpívala Shera Danese, Falkova manželka. ()

Popel popelu (1998) (S10E12) 

Můj oblíbený Columbo s mým oblíbeným vrahem. Patrick McGoohan byl vždy Columbův výborný protihráč. A další plus je to, že na začátku uslyšíte i trochu té naší domoviny a to A. Dvořáka. :) ()

Columbo má rád noční život (2003) (S10E14) 

Není to sice ten klasický Columbo, jakého máme rádi ale čas neodvrátíš a je jasné, že musí být vidět, kdy byl díl natočený. Tohle je jeden z těch nejnovějších, je to znát ale mě to vůbec nevadí, to Columbovské kouzlo to má v sobě pořád a Columbo je tu pořád perfektní, jak byl vždycky. Navíc konec se moc povedl. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama