Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (133)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, že se seriál nějakým způsobem rozjede, ale nese ve stejném duchu jako první díl. Je sice príma, že se Jiřina Bohdalová jako babička snaží pomoci svému vnukovi, převléká se za nejrůznější postavy a řeší tak jednotlivé detektivní případy, ale když už to udělá dvakrát, třikrát, tak už to nepůsobí vtipně, ale zbytečně a trapně. Vždycky si k seriálu v klidu sednu a očekávám nesplnitelné. Jediné, čeho se ve své blaženosti dočkám, je že na mě působí jako silný uspávací prostředek. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří mezi nejlepší české, které v posledních několika letech vznikly. Podle mě by si tenhle seriál zasloužil o dost vyšší hodnocení, dala bych mu takových hezkých 75%. Už proto, že to je něco jiného, než běžně v televizích vídáme. Tak zaprvé je to krimi komedie, takže se u toho i dobře zasmějete. I přes poměrně dlouhou stopáž se nenudíte, alespoň já jsem se skvěle zabavila, navíc to je napínavý, poutavý a v neposlední řadě na české poměry odlišné od ostatních výtvorů. A nakonec samozřejmě nemůžu opomenout výbornou Jiřinu Bohdalovou a ostatní herce. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Ach ta stará vražda! Bohdalová. Česká televize se pustila do nelehkého úkolu, jak naložit s penězi ze všudypřítomné reklamy a od hloupých koncesionářů. Na Kavčích horách už se povalují naprosto všude a není tam k hnutí, tajná konta všech tunelářů přetékají a už to nikdo ani nesbírá. Stovky tisíc se sice podařilo utopit v nápadech jako přímé vstupy do vysílání odkudsi z dálnice, ve kterých postava s chabou představou o české gramatice konstatuje, že jezdí auta. To však nestačí. Proto nejaká osvícená hlava vymyslela neoriginální seriál plný hloupých dialogů ve stylu To je vražda, napsala a zpracování německé detektivky. Ač se někdy s omezenou nápaditostí autoři trochu pohecují a dokonce to vypadá zajímavě, vše spolehlivě utne strašné obsazení a slabé výkony nesympatických aktérů. I když hlavní hrdinka při předříkávání naučeného textu nefuní jako v tom pořadu o vaření, má zas v seriálu dvojroli a točí se kolem ní, skoro bych řekl, výběr mnou neoblíbených herců. Cucáky co neznám, nepočítám. Když se pak přidá nedůsledná režie, je vymalováno. Naštěstí to, zdá se, zařízli, tak se z toho úplný odpad nestihl vyvinout. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ach, ty české seriály! Původní seriál z dílny České televize pod taktovkou osvědčeného rutinéra Zdeňka Zelenky mohl dopadnout jistě hůře i lépe, zatím ale spíše vyznívá do ztracena. Dobře prošlapanou cestou skloubení humoru a kriminálního žánru dochází Zelenka tak trochu k neutrálnímu vyznění. Na jedné straně příliš prvoplánové, neškodila by trochu rafinovanější zápletka a chytřeji s větší mírou tajemství vystavěný scénář, na druhé straně rutinérská režie a slušné herecké výkony osvědčených hereckých stálic. Snad jen představitel mladého kriminalisty podal výkon silně nepřesvědčivý. Jelikož je dějová linie velmi předvídatelná, seriál chvílemi trochu nudí. Nemohu se ale ubránit dojmu, že tenhle seriál je až příliš povrchní a že tvůrci rezignovali na jakýkoliv pokus o ozvláštnění a originalitu (vždyť už sám formát, neb jde o pokus natočit jakousi českou variantu Slečny Marplové či seriálu To je vražda napsala, sám originální není a chtělo by to k němu přidat cosi osobitého). Takhle bylo patrně natočeno něco, co bude v brzké době hnedle zase zapomenuto. Nevím, jestli jestli je seriál v intencích dnešní zrychlené doby určený jen k jednomu zhlédnutí, ale mne tedy k dalšímu sledování nijak zvlášť nemotivoval... Velmi slabé *** ()

MELODY 

všechny recenze uživatele

Marný scénář se jen zřídkakdy podaří "nahnat" jinými kvalitami. V tomto případě se to nepovedlo- jiné kvality nejsou. Scénář nalevačku, herci přehrávají, seč mohou, celé je to na pytel. Paní Bohdalová je NĚJAKÁ herečka a v jednotlivých záběrech jí není co vyčíst, přesto ale "nevystřihla figuru", jinými slovy postava v jejím podání není ani zajímavá, ani uvěřitelná. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V čase 1:28:48, když otec Filipa (David Prachař) dává Filipovi (Martin Kraus) facku, lze při zpomalení záběrů vidět, že otec jen napřáhl ruku a Filipova obličeje se nedotkl. (David7)
  • „To je jako v tom filmu Ucho (1970), všechno, co se tam řeklo, se hned vědělo jinde,“ říká Kalendová (Jiřina Bohdalová). Jiřina Bohdalová hrála v tomto filmu jednu z hlavních rolí. (sator)
  • Svou základnu měli bezdomovci na Smíchovském nádraží. (sator)

Reklama

Reklama