Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 4
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (133)

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pořád čekám, že se seriál nějakým způsobem rozjede, ale nese ve stejném duchu jako první díl. Je sice príma, že se Jiřina Bohdalová jako babička snaží pomoci svému vnukovi, převléká se za nejrůznější postavy a řeší tak jednotlivé detektivní případy, ale když už to udělá dvakrát, třikrát, tak už to nepůsobí vtipně, ale zbytečně a trapně. Vždycky si k seriálu v klidu sednu a očekávám nesplnitelné. Jediné, čeho se ve své blaženosti dočkám, je že na mě působí jako silný uspávací prostředek. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jiřinka Bohdalová v roli JUDr. Kalendové byla okouzlující, zvláště její převleky, nejlepší byla “houmlesačka“ v první díle, nicméně i ostatní herci hráli pěkně . Zápletky byly vymyšleny bravurně až mám trochu malinko pocit, že detektivky byly lepší než televizní zpracování Miss Marple. Nejlepší hláška byla reakce babičky Kalendové na prohlášení vnuka Kamila, že se vrátí k původní profesi a bude dělat elektrikáře : „ty víš o elektrice jenom to, že se na ní nesmí sahat" :o). Nevím zda na tom nejsem s elektroprůmyslovkou podobně chichi … Hudba : Jiří Škorpík ()

Sovak 

všechny recenze uživatele

Bohdalku znám nejlíp jako bavičku ze scén (scénka s Šípem a františkem z Assisi třeba, nebo trhovkyně to je ta s tím mužem z televarieté ) Moc sem nevěděl co od ní čekat v roli advokátky v důchodu !? To tu ještě nebolo. Že zvládá vážné role sem věděl ( viděny i některé jiné filmy s bohdalkou ). Dobrá detektivní série. Kam se hrabou americký seriály s jejich týmama a prostřihama. Nejlepší díl: Archiv Felixe Burgeta. Bohdalka v dvojroli? promiň?! koncert! za dvojroli dávám plnou nálož. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na tom, že jeden mladý policajt je tak neschopný, že případy za něj řeší jeho babička, penzionovaná právnička. Už tento nápad mi připadá přinejmenším přitažený za vlasy. 1. díl - slabota, dávám **. Sice slušný herecký výkon starších herců v čele s Jiřím Schmitzerem a Josefem Dvořákem, nicméně chabý scénář a hloupá zápletka, naprosto stupidní policejní packal a vševědka všudybylka, otravná Jiřina. Vražda natočená na mobil, wtf. 2. díl - nečekaně dobrý ****. Vynikající Preiss, překvapivě slušní mladí herci. Příběh už poněkud vypilovanější a mladý neschopný otrava s vyskytoval tak málo, že to bylo znát. Jakoby režíroval druhý díl někdo jiný. 3. díl - ***. Průměrná detektivka, která měla sice slušnou zápletku, ale já nemám rád dvojníky (dvojčata) a děj byl poněkud překombinovaný. 4. díl - **. Těším se na poslední díl, protože mě to fakt už nebaví. Průměrná detektivka, kde jedna s odpuštěním bába je schopnější než celá kriminálka. Ale tomu jak se dostává k informacím už nevěřím. Na jiném programu zrovna vysílali Svatbu upírů a já, ach, já jsem trpěl u nudné detektivní série. 5. díl - ***. Trochu překombinovaný děj, ale dobrá Bohdalka a méně otravný její seriálový vnuk dokončili sérii celkem slušně. Osud toho kluka s holkami u mě vyvolal dokonce úsměv. Celkově ***, trošku nadstandart dnešní seriálové tvorby, ale byl jsem rád, že tato série měla jen pět dílů. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Původně bylo natočeno pět dílů. Další 2 byly odvysílány až s ročním zpožděním. (vyfuk)
  • Zdeněk Zelenka a Jiřina Bohdalová spolu pracovali na více než patnácti filmech (seriálech). (vyfuk)
  • V epizodě „Smrt lobisty“ Kalendová (Jiřina Bohdalová) při úklidu ve vile se zmíní film Ucho (1970), ve kterém její představitelka Jiřina Bohdalová hrála. (vyfuk)

Reklama

Reklama