Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (158)

Němi 

všechny recenze uživatele

Male studio IMAGI se nemuze rovnat nejvetsim hracum, ale stejne jako u CGI Zelv ninja vytvorilo sympaticky svet. Astro je zameren na mensi divaky, ale narozdil od jinych z nich nedela idioty a obcas citlive nakousne velmi dospele tema. Navic se nesnazi za kazdou cenu podbizet a levne prodat, budiz tedy 4* za sympatie. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale faktem je, že Astro Boy má naprosto peckózní námět. Mladý kluk zemře - jeho otec, uznávaný vědec, sestrojí jeho kopii s jeho duší do těla robota - z kluka se stane odpadlík - z odpadlíka superhrdina, jež zachraňuje svět... Začátek byl velice přijemnou podívanou, ale zhruba od třetiny filmu se autoři pouštějí tam, kam to nemá cenu v tomto stylu. Udělat z toho ultimátní akční pecku s lepšími efekty a coolovějšími dialogy, jedná se o luxusní animák plný vtipných hlodů a skvělé akce. Takhle se jedná o super námět zbabraný dětinskou druhou polovinou, špatnou animací a nepovedenou hudbou. Je to škoda, AstroBoy má stoprocentně na víc! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Americky laděná verze japonské mangy? Nadšení se nedostavilo. Vzhled světa je rozhodně fajn, futurismus a art-deco fungují dobře, ale svět jako takový je nedostatečně představen opravdu ve zkratce. Je to škoda, protože svět plný robotů, které "civilizace" nerecykluje, ale vyhazuje ze své "poletující plošiny" by mohl mít zajímavou historii i detaily, jako co vlastně dělají lidé, když za ně vše dělají roboti:). Samotné téma dětského odloučení a pocitu, že nikam nepatří by mohlo být opravdu hlubší. Závěr s ... nebudu ani komentovat, to mě fakt zklamalo. Přesto všechno jsem se dobře bavil a nenudil se. Ovšem druhé shlédnutí? Dost těžko. PS: Wall-E možná působí jako menší kopie, ale mnohem lépe zvládnutá. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nával animáků všech možnách příběhů nepříběhů pomalu zavaluje svět, bohužel zavaluje i mě. Těchhle animáčů je taková hromada, že originalita se hledá velice steží, to je případ i AstroBoye. Příběh je vskutku tuctovou záležitostí, kerý je prokouknutelný od prvních minut. Dospělému divákovi opravdu nic nenabídne, připouštím však, že tento film je zaměřen spíše na menší publikum, ale pro ně jsou zase témata ztraceného syma příliš silná. Osobně nevím kam tento film zařadit je tak někde na pomezí bohužel k výjmečnosti mu chybí snad úplně všechno a animace která je spíše rutinní to opravdu nezachrání. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

A ten konec je jako co..? Pohádka, která vše staví na pohádkových hodnotách, akorát s tím rozdílem, že je animovaná tak, jako většina dnešních... A to spousta lidí evidentně nemůže překousnout... Proč by vlastně nemohli vznikat ještě i dneska animáky pro děti? I když roboluce pro ně budou spíš jen pošahaný postavičky, než cokoli jinýho... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama