Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (158)

tempus 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Po první půl hodince to vypadalo na něco, mezi Wall-Im a Akirou (oba filmy jsou animované a osoba pokoušející se o vojenský převrat). Samozřejmě je to blbost (ta podobnost s Aikrou, s Wall-im nikoliv). Kdyby konec (hlavně část po mohutném výbuchu) nebyl, tak dětský (osobně bych film ukončil letem na robota), dal bych mu klidně 4*. Naopak rozšířil bych běžný život, jak na sopce, tak na zemi. PS: prodlužování účinkování některých robotů je naprosto zbytečná (robostřička a robostěrka a roboodboj). ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

A ten konec je jako co..? Pohádka, která vše staví na pohádkových hodnotách, akorát s tím rozdílem, že je animovaná tak, jako většina dnešních... A to spousta lidí evidentně nemůže překousnout... Proč by vlastně nemohli vznikat ještě i dneska animáky pro děti? I když roboluce pro ně budou spíš jen pošahaný postavičky, než cokoli jinýho... ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nával animáků všech možnách příběhů nepříběhů pomalu zavaluje svět, bohužel zavaluje i mě. Těchhle animáčů je taková hromada, že originalita se hledá velice steží, to je případ i AstroBoye. Příběh je vskutku tuctovou záležitostí, kerý je prokouknutelný od prvních minut. Dospělému divákovi opravdu nic nenabídne, připouštím však, že tento film je zaměřen spíše na menší publikum, ale pro ně jsou zase témata ztraceného syma příliš silná. Osobně nevím kam tento film zařadit je tak někde na pomezí bohužel k výjmečnosti mu chybí snad úplně všechno a animace která je spíše rutinní to opravdu nezachrání. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Golden Raspberry Awards (Zlatá Malina) týkala i animovaných filmů, tak Astro Boy trhne rekordy v nominacích. Možná to schazuje dabing, ale herecké výkony jsou stejně "rezavé" jako scénář. Oceňuji však velkou podobnost původnímu dílu Osamu Tezuky a nedošlo tak k žádným velkým změnám, co se animace týče. Jenže se skáče z jedné kapitoly do druhé, Jako by se to nejzajímavější ze seriálu vystřihlo a slepilo dohromady. Tím vzniklo tohle. Pak chybí určité rozvíjející se momenty a to schazuje celý výsledný film. Rozhodně to bude bavit tu dětskou část, která touží být hrdinou a zachránit svět jako Astro boy. Ale co se starších týče... Protrpěných 90 minut, kde emoce jsou vjádřeny pouze zklopenou hlavou a nic dalšího nevycítíte. Škoda, že se tvůrci neinspirovali filmy jako jsou Wall-E nebo Artificial Intelligence: AI. I když možná, že se Spielbergovy umělé inteligence inspirovali, ale v tom případě se jim to nepovedlo. Poznámka na závěr? Radši si znovu koukněte na dříve zmíněné filmy a nekažte si náladu. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Male studio IMAGI se nemuze rovnat nejvetsim hracum, ale stejne jako u CGI Zelv ninja vytvorilo sympaticky svet. Astro je zameren na mensi divaky, ale narozdil od jinych z nich nedela idioty a obcas citlive nakousne velmi dospele tema. Navic se nesnazi za kazdou cenu podbizet a levne prodat, budiz tedy 4* za sympatie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)

Reklama

Reklama