Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

wodnar 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najúžasnejších seriálov detstva. Nezabudnuteľné planéty s nezabudnuteľnými nápadmi tvorcov. žiadne plagiátorstvo, ale skvelé tvorčie schopnosti a neuveriteľná fantázia tvorcov. Tešil som sa na každá príbeh, kam sa zasa Aladár vyberie. Úžasné , aj 5 hviez je málo. Navyše skvelý slovenský dabing - Gejza-Jozef Skovay, Paula – Magda Paveleková, Kristína – Zuzana Cigánová, Aladár – Maja Velšicová, Záviš – Juraj Kukura,MZPRX-Ivan Letko, Cvoky – Oldo Hlaváček. ()

cstars 

všechny recenze uživatele

Skvela zalezitost a pro me zakladni ovlivneni na cely zivot. Vladimir Smolik (teda trosku s Frantiskem Behounkem) me definitevne privedl ke sci-fi, dik niz jsem zazil mnoho super veci, dokonce se i seznamil s manzelkou. Jen bych chtel podotknout k tomu co pise Lima: na "KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....." si nemuzeme vzpominat, protoze za srpacu tahle znelka nebyla, byla jen klavesova instrumentalka a titulky. Cesti komousi taky bohuzel nepustili nikdy do vysilani dily Placata planeta a Na hlavu postavena planeta (z jasnych duvodu). A vysilano bylo v sobotu rano a ne v nedeli, ale to uz jen opravdu jako detail. :o) ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Ládínek se Zorrem navtěvují planety, ze kterých jsem byl jako malé dítě úplně out. Planeta zločinu to byl můj dětský Kmotr, ovšemže správně ujetý, Planeta strojů paralleně doplnovala Isaaca Asimova a všechny další mě dostrkaly k Bradburymu, Lemovi a Strugackým. Moc rád jsem měl i rozjezd dílů s celou rodinou, bez toho by to přece jen nebyo ono. ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Prostřední a bezkonkurenčně nejlepší série Smolíků, i když tato povedená rodinka tu, vyjma Ládínka, paradoxně hraje jen druhé housle. Ty první si nocí nosí právě Ládínek na střechu a kupodivu - nejsou to housle, co je ve futrálu, ale nafukovací raketa Guliver (model 5), se kterou se Ládínek společně se svým mluvícím psem Zorem vydává objevovat ty nejšílenější ze šílených a ztřeštěných planet. Scénáristé tady opravdu popustili uzdu fantazii naplno a můžu říct, že dílo se jim nepochybně povedlo, neboť když jsem si teď nedávno udělal opáčko Smolíků, tak můžu říct, že za těch cca 35 let, co uběhlo od doby, kdy jsem je viděl naposled, jsem si pamatoval téměř každou planetu i děj každého dílu. A mám také dojem, že jde o nejprohláškovanější sérii, kde co slovo, to perla. A to i v pasážích kdy se na začátku a konci mihnou ostatní členové rodiny. Např: Gábi: "Kde bych na to vzala? Copak ty peníze kradu?" Pepa(sarkasticky): "Pouze je bereš. Ode mě." ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Dospívající Ládínek si pro své "úniky z domova" pořídí nafukovacího Gullivera skrytého ve futrálu od houslí, s kterým pak podniká opravdu daleké výlety doprovázen věrným Zorrem, který v pozdějších dílech dokonce mluví. Úžasný nápad, který je úžasně propracovaný. Skvělé dialogy, skvělé "hlášky", přičemž vše nepostrádá určitou hloubku. Ač jde o sci-fi, neztrácí ani kontakt s realitou, protože na vzdálené planetě se většinou odehrává něco, co bylo "rozehráno" v úvodní partii v rodině Smolíkových. Jednotlivé planety pak představují některé naše problémy "ad absurdum" - tak se na ně můžeme podívat trochu z jiného úhlu - a nechat se formovat, pokud chceme (fantazii, ale i myšlení a cítění). Pro mě úžasně nadčasový seriál. Zajímavé komentáře: Šandík, Lima, Subjektiv, Karlos80 a flanker.27. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Policajt informuje Aladára, že obyvatelia pravidelne menia spoločenský status v tomto poradí: detektívi->zločinci->obete. Keď ide Aladár s Cvokym ohlásiť únos na políciu, detektívi sa pred ich očami zmenia na zločincov, čo je podľa chronológie zmien v poriadku. Avšak vzápätí prichádza pred policajnú stanicu obratom "ešte jedna gangsterská banda" a Aladár upokojuje Cvokyho slovami: "Upokoj sa, to je ten kolobeh, o chvíľu budú detektívi." To je však v rozpore s pravidlami výmeny "funkcií" občanov Kriminálie. Novými detektívmi sa mali stať obete. (Hudino)
  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)
  • Ládínkova raketa létá rychlostí měřenou v Aladárech za hodinu. Ládínek si tedy vynalezl vlastní jednotky vzdálenosti pro cestování warpem, Aladár je totiž jeho maďarské (originální) jméno. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama