Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Fantasy se vším všudy, a komu se to nelíbí, tak neměl očekávat dalšího Pána prstenů jen proto, že se to odehrává ve stejných exteriérech. Na televizní seriál má slušnou kvalitu až až. Je fajn ponořit se do fantazijního světa, místo neustálého sledování různých "smrtelně vážných dramat" které jsou přijímána lépe - ale koho by pořád bavilo sledovat to, co se ve skutečnosti děje každý den? Seriál/film je především o zprostředkování zážitku, který jinak za běžných okolností nemáme možnost prožít. A kdo si myslí opak, je nudný suchar bez špetky představivosti:P ()

icoico 

všechny recenze uživatele

hlavni hrdina nic moc nehraje, ale to je tak jedina vada na krasa tohoto po dlouhe dobe dokonaleho fantasy serialu. herecke vykony vsech ostatnich, prekrasne prirodni scenerie, dobre triky (na televizi)! ubehl uz nejaky ten patek, co jsem videl fantasy serial, co si zaslouzi privlastek dokonaly (Angel), a je to videt. je videt, ze za ten cas, naroky i v TV vzrostli. dnes uz studiove fantasy neobstoji a nastesti tvurci LoS to pochopili. a nastesti kvalitni pribeh, ktery koupili od znameho fantasy autora, nepokazili stupidnimi dialogy. 5 z 5 pracek, jak rikaval Lister. ()

Reklama

Skleena 

všechny recenze uživatele

Jasně, na jednu stranu je to jen mix Herkula, Xeny a Spartaka v novém kabátku (i když mnohdy se stejně lacinými efekty) - ale na stranu druhou je nutno uznat, že právě ze Spartaka si to bere poměrně zdařilé zpracování soubojů. Navíc čert vem hlavního hrdinu, když se v bitevní vřavě se dvěma dýkami/agiely v ruce pohybují napříč celým seriálem takový dvě krásný rakety... Koukat se na to dá a pro fanouška žánru fantasy by se to skoro dalo označit i za povinnost... pro ty ostatní je nutno přiznat, že některé díly mají zoufale plytký (a s celkovou dějovou linií nesouvisející) děj, a že ty dvě série, které se podařilo natočit, než se celý počin stopnul, jsou tak akorát. Ale třeba je to předzvěst toho, že čistokrevnému fantasy žánru ještě neodzvonilo. A to je dobře. ()

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla seriál s takovými mezerami v čemsi, co z úcty k filmografii ani nelze nazvat scénářem. Bojové scény jsou naprosto směšné a příběh sám je tragický. Netušila jsem dosud, jak chutná koktejl v kombinaci klišé, trapnosti, hlouposti, nudy a absolutní anti-originality, lacinosti a ubohosti. Až do okamžiku, kdy přišel Mr. Seeker s geniálním drinkem. Alespoň jedno prvenství. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Prvy dvojdiel vyzeral velmi slubne, na 3.bol ale asi skromnejsi rozpocet - rapidne slabsie efekty i napady. 4 - 6 ujdu. Sledujem dalej. Update: Taky ten serial, co nemam potrebu novy diel vidiet akonahle je to mozne, ale rada si ho neskor dopozeram. Mile postavy, ma to napad a v kazdom diely sa nieco deje, plus to posuva pribeh dopredu. Len niektore scenaristicke mostiky boli trochu... vtipne, ale hadam, ze kvoli predlohe. ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Bridget Regan (Kahlan) je přírodní rusovláska s vlnitými vlasy. Do její role Kahlan musely její vlasy podstoupit cestu narovnání a chemického odbarvení na výslednou hnědou. (Conspi)
  • Seriál vychází z knižní série "Meč pravdy" amerického spisovatele Terryho Goodkinda. (Conspi)
  • Dvojice hlavních hrdinů Craig Horner (Richard) a Bridget Reganová (Kahlan) se před samotným natáčením seriálu přiznala k tomu, že knižní sérii nikdy dřív nečetla. (Conspi)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama