Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší príklad toho ako dokonalá a inovatívna forma ničí obsah. V prvom rade musím ale priznať, že sa na to dobre pozeralo. Každé miesto, priestor, maketa, alebo scéna boli podfarbené účelovým vizuálom a celý koncept spadal do príbehu perfektne. Moshe tak vytvoril živé mesto plné uličiek, zákutí, barov a temných miest, ktoré doslova núti po turistickom autobuse. Teda presne to čo Sin City. Hartnett, Harrelson a dokonca aj Gackt po hereckej úrovni znesiteľný. Dokonca by som povedal, že sa do filmu hodili ako nikto. Ženské postavy sú na tom horšie. Moore nevyužitá a rovnako aj kráska Kaiho. Na druhú stranu záporáci ako McKidd a Perlman sú konečne správny sonofabitches akých by mal mať každý film o hrdinoch. Myšlienky vo filme sú prezentované bez pátosu, alebo klišé. Doplňujú príbeh a dopomáhajú celému konceptu vytvorenia hrdinu. Problém je dĺžka. V nej sa bohužiaľ Moshe stráca natoľko, že sa dostáva do príbehu logika a tá nepustí. Niektoré scény totiž vďaka nej prestanú dávať zmysel - ako sa McKidd dostane vždy rýchlo do úkrytu, keď hrdinov čaká naozaj strastiplná cesta, aby sa tam vôbec dostali? Podotýkam niekoľkohodinová. Nebyť tohto a tiež konceptu oddych, súboj, oddych, súboj a skrátenie o 20 minút bolo by to seriózne a nedocenené guilty pleasure. Takto je to bohužiaľ priemer, ale vnímam ho omnoho pozitívnejšie ako väčšinu filmov čo dostanú odo mňa tri hviezdy. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak tady vítězí forma nad obsahem, což vůbec není na škodu.... Celý příběh se prakticky odehrává v divadelních kulisách velmi alternativní budoucnosti říznuté třicátými léty 20. století... Veškeré choreografie soubojů a všech možných bojových umění jsou koncipovány jako muzikálová a taneční vystoupení a vůbec celý film je jako fantastická výtvarná kompozice. Z herecké obsazení mi vyloženě vyčnívá Woody Harrelson. Navíc jsou ve filmu vyskakující obrázky... ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pejsek s kočičkou vařili dort a on se jim... Sakra povedl! Postmoderní chutný mišmaš, jenž do sebe přimíchává westernové, noirové, samurajské, komixové a mnohé další prvky. Je vidět, že si režisér vyhrál a s láskou točil každé políčko filmu. A nezapomněl ani politickou, antikapitalistickou narážku... Jó, ať žije proletariát a hláškující pistolník bez pistole, Josh Hartnett! ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálne grafické spracovanie, hlavne výborné prechody... taktiež obstojný scenár (s prižmúreným okom nad lacným koncom) vrátane dobrých dialógov... tiež sa mi páčili drobné originálne detaily, ktoré spríjemňovali pozeranie (napr. zvuk roztočenia zásobníka revolvera pri prejdení prstom po okraji klobúka) ... no aj napriek tomu, že ide o pomerne zaujímavé sústo, stále to ostáva na úrovni nezmyselného komixového zabíjania a až príliš okato mi to prípominalo Kill Bill ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherný úvod filmu je přinejmenším hoden k zamyšlení. CITÁT - Z popela byl stvořen nový svět.......... Až dozraje čas, zlo povstane. V našem příběhu jej ztělesňuje zálesák zvaný Nicola. Fascinuje mě ten vypravěč, ten se opravdu povedl. Ale....začněme vlakem, třeba tím ve kterém cestuje jeden cizinec, nebo dva cizinci? Sakra i ty titulky, kdy mluví Japonsky jsou povedené. Po patnácti minutách musím napsat, že to se opravdu povedlo. Josh Hartnett je ďábelský a Woody Harelson je božskej. To jsem zvědav kdo bude andělskej. CITÁT - Ještě nikdo nezemřel, ale vyhlídky jsou slibné........ Woody Harelson je barman v baru "Jezdec bez koně" a jeho legenda o Arachnidovi je velice poučná. Souboj okolo 35 minuty je Boží. Vizuálně i hudebně velice povedené. CITÁT Bravo. Bravisimo........ Povedené jsou i přechody mezi pasážema a obzvláště telefonování z dvacáté minuty je pěkné. Kulisy vyrobené z "krabic", noir atmosféra, perfektní herecké výkony - kurva, co víc si přát? Ikdyž to má komiksové prvky, nenechte se zmást. Je to natočeno podle čtyřista let starého Japonského loutkového divadla. A nebojte, přišel i anděl, jenže spíš anděl zkázy, a zase tak moc nepřišel, museli jsme za ním. Stejně jako hora k Mohamedovi. Nicola (Ron Perlman) je boží i ďábelský zároveň. CITÁT - Vždycky se najde někdo silnější než ty.............. Jeho čas však teprve přijde. Zpět k hlavním hrdinům. DIAOLG: BARTENDER (Woody Harelson) - Pšššt. Slyšíš to? DRIFTER (Josh Hartnett) - Co? Nic neslyším. BARTENDER - Moje postel mě volá........... Při průchodu Driftera policejní stanicí jsem očekával, kdy nad hlavami zabitích policistů začnou vyskakovat bubliny z počtem získaných bodů. Ta scéna evokovala počítačovou hru. CITÁT - Někdo volal únikové vozidlo?......... Krásná a působivá a zároveň i krátká je scéna na trampolíně. Já si ji vychutnal. Tak vznikají Krotitelé gangů. Pěkný snímek plný krve, humoru, akce a boje za svobodu. CITÁT - Dejte trochu odpočinout.....pravdě......... "Oko za oko zub za zub" bude vždycky fungovat lépe než "nastav druhou tvář". Příběhu nechybí ani celá řada finálních soubojů. Tleskám a dávám za pět. Ten příběh má rovnováhu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Uvažovalo se i o natáčení v Praze, ale natáčení v Rumunsku bylo o 10 až 20 % levnější než v Praze. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Název filmu Bunraku je výrazem pro tradiční japonské divadlo. (ČSFD)
  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama