Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jasné, paráda! Hned', ako som zbadal Woodyho, vedel som, že sa tam bude tlapkať po pleciach, budú padať uznanlivé pohľady, tajomné kecy a frajerské gestá. A tak to má byť! Akurát že, ked' som videl Yoshiho, nemohol som sa zbaviť pocitu, že sa pozerám na nemanželského syna Sandry Bullock a Michaela Jacksona! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ten film má jistý potenciál. Zajímaví herci, nevšední prostředí a atmosféra připomínající komiks případně stejné leporelo, jako si pod barem schovává Woody Harrelson. Buď jsem na tento film zrovna neměl náladu a nebo mi holt tyto žánry nesedí, ale mě prostě nezaujal. Rozhodně se k němu ale pokusím ještě někdy vrátit a kdo ví, třeba změním názor (a to především díky Shadwellově zajímavému komentáři). ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Aneb co jde vytěžit z béčkového akčního filmu. Zapomeňte na rádoby intelektuální rozjímání Smrtihlava, či pokus o velkolepost Vrány, Bunraku má podobě temně laděný fantasy háv, přičemž pod ním skrývá mnohem víc akce a ryzí zábavy. Ač je na první pohled znát, že tvůrci byli nuceni natáčet ve skromných kulisách, nezabránilo to filmu v rozvinutí pocitu, že se nacházíte v odlehlém apokalyptickém světě, kde vládnou gangy, nepsaná pravidla podsvětí a hlavně hbité ruce charismatických bojovníků. Přímočarost imitující postup počítačovou hrou kupodivu není na škodu. Hodilo by se sice komplexnější uvedení do světa a širší vysvětlení okolností, ale nemůžeme chtít všechno, přeci jen Bunraku není Matrix... Kolem a kolem výborná oddychovka s nápisem "guilty pleasure" na čele. 8/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech mi hned vytanuly kulisy z Mazaného Filipa. Zbytek je tak trochu ninja mlátička. Děj celkově průměrný, obvyklá pomsta osamělých střelců, ale zpracování obrazu i zvuku na výtečnou. Woody Harrelson to zkušeně šéfuje a tak se komiksový akčňák (které obecně vůbec nemusím) mění v poměrně zábavnou estrádu barev, drsných mužů a několika vcelku půvabných žen. Kevin McKidd je vynikající padouch. A Ron Perlman to dotáhl od hrbáče ve Jménu růže až na hlavního štípače dříví....70% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Geniální výtvarný počin, který bych u filmového zpracování komiksu vážně nečekala. Kubistická architektura ve studiu a výměna kulis pomocí "vyskakovacích postaviček" (kurnik, jak se těm knížkám říká?) z knížek pro děti byly pro mě pastvou pro oči. I když už sám název napovídá, že půjde o netradiční zpracování. Nevím jestli zase za vším nehledám neexistující skryté významy, ale s plynoucím dějem jsem měla čím dál tím silnější pocit, jako když se dívám na televizní noviny, přinášející nejnovější události a skládající současnou politickou situaci. Více to rozeberu v deníčku. Herecké obsazení bylo skvěle vybrané, Woody a Kevin neměli chybu. No a pak třešnička na dortu - Gackt. Od filmu Moon Child si stále nejsem jistá, zda neprodělal změnu pohlaví, ale ať je to jak je to, je úžasný. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)
  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama