Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Některé filmy jsou tak originální a neotřelé, až mě vyloženě štvou, pokud tedy musím krotit své výrazivo (např. "To bych z toho blil"). Tento mezi ně z nějakého obskurního důvodu nepatří. Možná proto, že je sám tak obskurní, mixuje jabka s hruškama, hranej film s animacemi, laciné papundeklové exteriéry s příjemnými interiéry, počítačové hry, animé, komiks, western, samuraje a post-apokalyptické vidiny světa, kde zlo vládne dobru... na čas. Josh Hartnett vypadá na svou roli překvapivě mužně (takhle jsem ho naposledy viděl možná tak v "Black Hawk Down"), Ron Perlman a Kevin McKidd jsou skvěle ujetí záporáci, Demi Moore má prostor asi tak na minutové cameo a Woody Harrelson... ten si to musel užívat. Každopádně nejvíc se mi líbila asi právě ta skvěle zvolená poťouchlá forma, skvělé spojení akčních sekvencí, efektní i citlivé práce s kamerou, skvělé režie, díky níž mohli vyniknout skvělí herci. Jsem zvědavý na další filmy Guye Moshe, protože tohle byla čistá zábava. 80%! ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Vizuálně docela podmanivé, nicméně v daném ohledu tvůrci místy tlačili na pilu přespříliš, takže celá stylizace působí sem tam zbytečně kýčovitě - a toto prosím píše osoba, jež sama sebe nazývá komixovým fandou. Animované / kreslené sekvence mi vlastně přišly na filmu nejzajímavější, jinak jde o záležitost, která sice neurazí, nicméně hlubšího dojmu nezanechá. Bohužel celkový veskrze pozitivní dojem z vizuální stránky filmu mi kazila zejména nevhodná a nevýrazná hudba a hoššík Džoššík v hlavní roli, který spíše než pistolníka připomínal pornoherce z 80. let. Ještě, že to jistil aspoň jeho samurajský kolega, který sice svým vzhledem také zavdával vážné pochybnosti stran své sexuální orientace, nicméně s katanou se oháněl více než solidně. A abych nezapomněl, tak samozřejmě také excelentní pan Woody vystřihovač. Ale nakonec po dlouhém váhání mezi 3 a 4 přece jen ty 3. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film/ Divadelní hra z post-apokaliptického východu, nejvíce svým stylem podobný/á Millerově Spiritovi, ovšem daleko zábavnější a s řadou v budoucnu dozajista kultovních postav. Především Hartnettův "cowboy ve světě beze zbraní" kouřící elektronickou cigaretu je bez přehánění "boží". Samozřejmě, že Bunraku pro své kartonové kulisy, groteskní vsuvky i ostatní vizuální výstřednosti není filmem pro řadového diváka, pokud se vám však kupříkladu loni zamplouvalo podobné válčení Scotta Pilgrima, rozhodně neváhejte. 7/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

No já nevím, ten film má jistý potenciál. Zajímaví herci, nevšední prostředí a atmosféra připomínající komiks případně stejné leporelo, jako si pod barem schovává Woody Harrelson. Buď jsem na tento film zrovna neměl náladu a nebo mi holt tyto žánry nesedí, ale mě prostě nezaujal. Rozhodně se k němu ale pokusím ještě někdy vrátit a kdo ví, třeba změním názor (a to především díky Shadwellově zajímavému komentáři). ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mnoho zvučných jmen ve filmu, o kterém skoro nikdo nešlyšel :) Nicméně mi neunikl! Bunraku je bizardní, to se mi líbí! Je chytlavý, což je dobře! Dá se říci, že choreografie fightů je vcelku slušná! Bohužel, postupem času zjistíte je to nějak špatně, že se zkrátka něco nepovedlo a ať se snaží sebevíc, nedokáže se vyšvihnout na šedý průměr. Jednotlivé charaktery prostě nejsou dostatečně cool, aby tento film vytáhly, snad kromě Kevina Mckidda, ten byl skvělý! Bunraku mi docela připomínal Afro Samuraje, takovým zvláštním způsobem, ale právě Afro Samuraj dokázal to, co Bunraku ne, být dost cool a přitom brutální a mnohem zábavnější! Věčná škoda, dobrých herců, zde bylo dost... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama