Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Stylizovaná inscenace nebo japonské divadlo, chcete-li (název filmu právě k japonskému loutkovému divadlu odkazuje), které čerpá, kde může (DICK TRACY, SIN CITY, 300, SPIRIT, SCOTT PILGRIM PROTI ZBYTKU SVĚTA), ve výsledku mu ale nejvíc podtrhává nohy nesoudná délka. Film má 2 hodiny, přitom sestříhat ho o 30 minut, řídký zprofanovaný děj o pomstě by se potřebně zahustil a tempo by nebylo tak narkoleptické. Čistě z důvodu, že mám tyto hravě vystylizované věci rád, chtěl jsem vlepit průměr (i když pocitem to bylo pod), závěrečných 20 minut ale uteklo natolik solidně (touto cestou se to mělo řídit celé), že dávám, co dávám. 60% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutý bordel, který svou stylizací chtěl být zase über cool a vnutit nám dojem, že si sebevědomě pohrává se žánry, je originální, promyšlený a nebojí se ani existenčního přesahu a artovějších prvků... V dílčích momentech to evokuje The Warrior's Way, ale ten byl vyprávěn s lehkostí, osobitým kouzlem, nadsázkou, charismatickými hrdiny a výborně zvládnutou akcí...Pro Bunraku nic z uvedeného bohužel neplatí...Harnett se stal mávnutím kouzelného knírku z milovníka a tvrďáka horským myslivcem... ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Že John / Ron / Woody sú neoddeliteľnou súčasťou Môjho filmového sveta ,to už spomínať nebudem. Komixovky silne nekonzumujem a je Mi u p*d*le , ako sú sfilmovateľne nesfimovateľné. Svojho času Ma rozbil na črepy " Kung- Fu Hustle " a teraz to vyšlo zase. Tie farebné štvorčeky prehohodené z papiera na plátno , Ma proste " berú " .Prečo Hustle...? lebo Ma silne prepadol " hustle axe ! dance "....a to Mi nevybúcha z hlavy nikto. V tomto prípade silne " žrateľný plagiát " a ani Demi necloní , čo som prekvapená. Zbytok bol náležite podaný Mojím VERBALným miláčikom. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Guy Moshe | Hudba: Terence Blanchard | Produkcia: Keith Calder, Ram Bergman, Alex McDowell, Nava Levin, Jessica Wu | Distribúcia: ARC Entertainment, XLrator Media | Štúdio: Snoot Entertainment, Bergman Productions, Picturesque Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: - $ || ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá vecička, originálna, ktorá síce trochu pripomína niektoré filmy, ako napr. Sin City (spôsobom rozprávania príbehu a celkovou štylistikou), ale napriek tomu je dosť odlišná. Farebné filtre napomáhajú dotvárať atmosféru, ktorá sa snaží pôsobiť dosť temne, avšak miestami akoby komiksovo. Nosnou časťou filmu sú samozrejme súboje, ale ani tá vata okolo nie je zlá, rozhovory a všade prítomný hlas rozprávača. Bez rozmýšľania 5 hviezd. Prekvapilo ma veľmi nízke hodnotenie od kolegov hodnotiteľov a že takýto zaujímavý film je takmer neznámy. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno