Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Prazvláštně natočené dílo, pojaté tak trochu komiksovým způsobem, přičemž podstatný vůbec není obsah, ale forma, která je skoro až umělecká a výtvarně velmi poutavá. Film lehce připomíná Sin City, které je ale daleko temnější, tohle je spíše taková akční pohádka na samurajský způsob, ve které jsou jasně rozděleny role na ty dobré a zlé, přičemž hlavní záporák v podání Rona Perlmana má překvapivě oduševnělý charakter, což bych od takové role asi ani nečekal. Hlavní devízou filmu je ale jeho vrchní poskok „Killer no. 2“, kterého ztvárnil Kevin McKidd s tak cynicky uhlazenou grácií, že jsem mu po celý film nepokrytě fandil, přestože svým charakterem to je parchant k pohledání. :-) Za zmínku stojí ještě menší role půvabné Demi Moore, která prostě nestárne, a Woodyho Harrelsona coby šarmantního barmana. Přesto film jako celek ničím extra nezaujme, třebaže na obdobně pojatý film člověk nenarazí každý den. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pejsek s kočičkou vařili dort a on se jim... Sakra povedl! Postmoderní chutný mišmaš, jenž do sebe přimíchává westernové, noirové, samurajské, komixové a mnohé další prvky. Je vidět, že si režisér vyhrál a s láskou točil každé políčko filmu. A nezapomněl ani politickou, antikapitalistickou narážku... Jó, ať žije proletariát a hláškující pistolník bez pistole, Josh Hartnett! ()

Reklama

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy jak ze žurnálu, natočená takovým způsobem, že mě to posadilo na zadek. Překvapivě dobrý Hartnett, tradične skvělý Harrelson, nejvíc charismatický Perlman a životem sešlá Demi Moore, toť plejáda super herců, kterým se podařilo vytřískat z tohoto snímku naprosto vše. Má osobní satisfakce je, že do příběhu nenasrali žádný děcka, jak to mají poslední dobou v žánru fantasy ve zvyku. 90% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase jedna dobře hodnocená kravina.Znovu se potvrzuje,že spousty fandů filmu už nezajímá klasicky natočenej akčňák,krimoška atd...!Tohle že je pastva pro oči.Spíš studio kamarád pro dospělejší(věkem)diváky.Mezi krabicema bojující Hartnett a nějakej vlasatej japonec,vypravěč W.Harrelson,a na konci se setkáváme s děsnym Ronem Perloňěm,kterýho čim dál tim víc nesnášim,hlavně za jeho výběr debilních rolí.Prostě když film ve mě nevyvolá žádnej pocit,tak asi stojí za hovno.30%. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Pravda je taká, že som to stiahol len kôli plagátu, ale ten bol jediný na čo sa dalo pozerať. Už od počiatku bolo jasné, že to bude druhoradý film. Súdim tak podla vizuálnej stránky. Ten pokec v úvode ma donútil si pozreať aspoň 25 minút, ale k ničomu to neviedlo. Trápne tanečky, akože bojové umenie a podobne. To nie je nič pre mňa. Možno tak v osemdesiatych rokoch a v prvej polovičke dävedesiatych. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)
  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)
  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama