Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři krátké fantastické filmy volně inspirované Tokiem. Tokio! je symfonií tří odlišných rytmů reflektujících obraz této jedinečné metropole. INTERIOR DESIGN – Surrealistická bajka mladého páru, který se přistěhoval do Tokia, aby našel svou budoucnost. Chlapcovy ambice jsou jasné – chce točit filmy. Dívka pluje bez kontroly svým životem. Oba se pomalu potápějí do tohoto obrovského velkoměsta. Vše se změní, když se osamocená dívka začne měnit v … HOVNO – Záhadný muž šíří svými iracionálními a provokativními činy paniku na ulicích Tokia. „Nestvůra kanálů“, jak mu říkají media, zvedla vlnu odporu. Nakonec je polapen a souzen soudem stejně podivným jako je on sám. TŘESOUCÍ SE TOKIO - Hrdinou snímku je hikikomori – jako mnoho dalších Japonců se rozhodl zrušit kontakt s venkovním světem. Když však v jeho bytě omdlí dívka, která mu donáší pizzu, stane se něco neuvěřitelného – zamiluje se. Dokáže překročit hranici, jež ho dělí od okolního světa? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (215)

prome 

všechny recenze uživatele

První povídka Interior Design - Zajímavý počin od Michela Gondryho, který zaujme především ve druhé části, ze které jeho osobitý rukopis přímo čiší. 4*. Druhá povídka Merde - Tenhle počin, od pro mě neznámého Leose Caraxe, mě zaujal ze všech nejméně, zvláště díky obsahu, který byl pro mě asi až příliš "divný". 2*. Třetí povídka Shaking Tokyo - Příběh zamilovaného Hikikomoriho, od Jun-ho Bonga, by si podle mě zasloužil vlastní celovečerní film. Silnější 4*. Shrnuto podtrženo, jedná se o velice zvláštní dílo, které dokáže zaujmout a které by si každý fanoušek filmu neměl nechat ujít. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Povídky, v nichž se scifi dotýká reality a přítomnost je už budoucností. Jejich společným označením je Tokio, město, kde již není noc nemožné. Jednotlivé "povídky" mají mírnou gradaci, jsou seřazeny s citem pro míru a katarzi. A také mají mnoho společného: především jsou koncipovány jako "problém a jeho řešení" a vždy se odehrávají ve specifickém prostředí... Gondryho vstup (podle povídky Gabrielly Bellové) je jedním z možných vyústění syndromu "hledání bytu", Caraux uvádí na scénu "nesmrtelného ducha" Nankingu (viz Nankingský masakr z roku 1937) a Joon-ho Bong řeší smírnou cestou "uzdravení" jednoho hikikomoriho a jedné hikikomorky (v době, když už se skoro všichni stali hikikomoriové a pizzu roznáší roboti). Pozn.: U posledního vyprávění jsem se nemohl ubránit myšlence na české hikikomory - babičky, které po desetiletí nevycházejí z domu a čas tráví mezi postelí a televizí, případně v posteli u televize. Na rozdíl od japonských jsou nebezpečné tím (to už jsme na půl cesty u druhého příběhu), že požírají vlastní děti. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle bizarní jízdu jsem už chvíli nezažil! První příběh se jevil normálně, až na konečnou pointu dívky, která se najednou dokáže měnit v židli a tím nalezne svůj skutečný smysl života. Druhý příběh se trochu víc odvázal divným týpkem z kanálu, a když už jsem si říkal, že je to nuda a chtělo by to trochu násilí, najednou začal bombit lidi okolo. Dialogy s jeho obhájcem, respektive skoro až zrcadlovou kopií, byly nicméně až příliš protahované. No a finální, třetí příběh, zaobírající se hikikomorim, tedy člověkem žijícím v dobrovolné izolaci? To je mi blízké, co by na tom mohlo být tak divného? A... bylo. Kdybych to nazval hikikomorikalypsou, ještě by to bylo slabé slovo. Ve výsledku - neskutečně umělecky zamýšlená hovadina! Francouzi si s Japonci mohou s klidem podat ruce, jejich podobný smysl pro nesmysl zde utvořil hezky vypadající, byť místy trochu protahovanou žumpu plnou kreativních nápadů. Bohužel asi nejsem tak velký intelektuál, abych to docenil víc, než jen dvěma hvězdami. Bylo to prostě divné, místy až příliš křečovitě. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hodně švihlá záležitost,ale co bych taky od Tokia! mohl čekat. Nejlepší je podle mě první povídka,tuším od Gondryho, pořád se tak nějak příjemně nic moc neděje a najednou židle...ehh??geniální:)...no druhá a třetí jsou taky výborné, hlavně ta druhá je dokonale zahraná, až mi šel mráz po zádech, když jsem si říkal: WTF? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tři povídky, které jsou víc něž všechno hlavně bizarní. Jejich interpretace může být věru různá, no důležité je, že i když se zpočátku mohou zdát nudné, dospějí vždy k jakési pointě, která zaujme. Nebýt mé averze k šikmookým filmům, o pětce bych i uvažoval, ale i s odhlédnutím od tohoto se tam hluchá místa najdou, takže pěkné 4*. 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Naprosto stejná postava stvoření Merde (Hovno; Denis Lavant) se objevuje i filmu Holy Motors (2012), který také režíroval Leos Carax. (JoranProvenzano)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Gondry a komiks?

Gondry a komiks?

26.02.2009

Ale ano. Jeden z nejosobitějších současných filmařů, držitel Oscara za scénář k Věčnému svitu neposkvrněné mysli (napsal jej ve spolupráci s Charliem Kaufmanem), zkusí vykročit trochu komerčnější… (více)

Reklama

Reklama