Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bigbítové kapely to za socialismu neměly lehké a mnohé byly zakázány. Stejný osud potkal i skupinu z 60. let The Vibrations, jejíž bývalí členové nyní jen nostalgicky vzpomínají na zašlé časy. Ve čtyřech kapitolách natočených třemi debutujícími režiséry, se odehrává příběh členů kapely v rámci jednoho dne a popisuje, jak se dokázali s „obyčejným“ životem vyrovnat. Laco (P. Zedníček) hrál na bicí a po odchodu se stal učitelem a fotbalovým rozhodčím. Basák Pipco (M. Donutil) nyní pracuje na úřadě, vede sbor a jeho největší starostí v tomto dni je prodej zahrady svého tchána. Třetí z nich skladník Stano (J. Filip) – kytarista, si nejvíc zachoval ducha nespoutaného rockera a skončil jako nepolepšitelný záletník a lenoch. Všichni tři se pak chtějí dnes večer spojit s posledním z nich, který se stal popovou ikonou, ale skončil v blázinci… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Podle meho velmi autenticka a prekvapive sebevedoma mozaika. Chvilema jsem si rikal jak daleko je od psychiatricke lecebny do Solidni nejistoty, ale snad jen ty leta za to muzou... . Velke pozitivum slovenske kinematografie je , ze vzdy dokazala pojmout kazdodeni zivot s nebyvalou atraktivitou a specielne mestske sceny jsou i diky dobre odvedene (vlastne vice nez dobre) remeslne praci doslova plne zivota. Skoro pet hvezd. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, proč ve slovenskym filmu jsou do 2 ze 3 hlavních rolí obsazený český herci. Pavel Zedníček nadabovanej nějakym slovenskym dabérem, kterej má úplně jinej hlas, byl prostě "divnej". Donutil zvládnul mluvit slovensky sám, takže byl divnej podstatně míň. Jinak film je složenej ze 3 povídek o "normalizovanejch" máničkách v socialistickym Československu. Tohle jde mimo mě. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tri oddelené príbehy troch hudobníkov, ktoré nemajú šťavu ani žiadny poriadny záver, z toho pútavý film nebude. Naviac nepochopím to silenie s obsadením Čechov do slovenských postáv. Potom znie úplne divne Zedníček bez svojho hlasu, Donutil vie po slovesnky celkom obstojne a situáciu zachraňoval aspoň Jaro Filip, ktorý bol aj v živote hudobníkom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zedníček a jeho smrteľná mustáž, Donutil a jeho holá riť, Filip a gandža. Trabant, ešpézetky BAD, Bratislava 80. rokov. A ide tu o prachy. Či o ich nedostatok. A o slobodu, ktorá odchádza chtiac nechtiac vekom. Plusové body za odvahu, toto je film z roku 1988. Atmosféra zmeny asi už bola vo vzduchu natoľko, že tento film prešiel. Len škoda, že je to trochu nuda. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Odtnite mu hlavu nech nevytrčá z davu, armáda potrebuje rovné šiky, nebuděme sa maznať s nikým, aby neunikol našim zrakom, aby bol celý v našom zornom poli, aby sa neskrýval v mrakoch aby si nerobil po voly, aby neunikol nášmu právu, odtnite mu hlavu... Jeden den z doby normalizace - vtipně, se smyslem pro detail, bez zbytečných tragických nebo sentimentálních scén, ke kterým by se dalo lehko zlákat. A výborná muzika! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v lokalitách Praha, Bratislava a Malinovo. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Slovenština Pavla Zedníčka je v tomto filmu nadabovaná. Ovšem Miroslav Donutil mluvil slovensky natolik dobře, že v jeho případě dabing nebyl třeba. (jana_cz)
  • Iný variant názvu filmu bol Traja do kvarteta(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Související novinky

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (více)

Reklama

Reklama