Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Nádherný pohled do spletité duše a části života člověka, který nemá nic a může ještě hodně ztratit. S napětím jsem sledovala vývoj postavy na pozadí mexické "žumpy" s narůstajícím zabředáváním do nelehké situace, kterou si sama zvolila. Žena plná vzteku, ponížená svým životním osudem a plná odhodlání udělat maximum pro to , aby mohla zase žit důstojný život. Ale nachází "jen" sebe sama, svou podstatu, která je krásná, ale ona zůstává bohužel stále na dně. Moc krásná je scéna, kdy se ráno v posteli v Mexiku po probuzení mazlí a laškuje se svým uneseným chlapcem a chvíli se zdá jakoby byli opravdu matka syn. Nakonec musím dát pět hvězd a filmem zřejmě doplním svou filmotéku. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Takto to nejak vyzerá, keď si čerstvo OSCARová herečka trúfne, vykašle sa na konvencie a odhalí sa až na kosť (v tomto prípade i na chlp). Fenomenálna Tilda Swinton celý film ťahá a je škoda, že sa v druhej časti scenárista totálne zamotáva a film vo chvíľach, ktoré majú byť najdramatickejšie, stráca (pre mňa) na účinnosti a akejkoľvek uveriteľnosti. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebýt úchvatnéTildy Swinton, tak tenhle film nemá moc šancí. První polovina byla velmi slibná, ale druhá už nebyla tak přesvědčivá a navíc stopáž byla opravdu zbytečně přepálená. Těžko se dá uvěřit faktu, že z hubaté alkoholičky, která se potlouká po lokálech a žije ze dne na den jen díky alkoholu, se najednou stane téměř vzorně opatrující matka malého chlapce. Tak to v reálu nefunguje. Nemohu jinak, ale nad průměr nejdu. ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tešil z jednoho prostého důvodu a to, že po skvělém ztvárnění Gabriela v Constantinovi a ledové královny v Narnii uvidím poprvé Tildu Swinton v civilní roli a výsledek předčil moje očekávání, i když film, jak už tu bylo řečeno s ničím výrazně novým nepřichází, tak si myslím, že daný žánr dokázal obohatit a rozhodně to nebyla žádná všední podívaná. Tilda Swinton byla vynikající a nakonec i zvedla mé hodnocení. Nemůžu si pomoct, ale svým herectvím mi velice připomíná Suzan Sarandon. Ještě jedna věc mě ve filmu zaujala a to Juliina hláška: "V Mexiku je unášení dětí něco jako národní sport, unesou je, dostanou peníze a zase je pustí". Něco takového kdyby si někdo dovolil u nás ve filmu na adresu kteréhokoliv z našich sousedů, tak by z toho byl okamžitě mezinárodní skandál :-) ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Velmi silný, drsný příběh osamělé stárnoucí bezdětné ženy, divoké, impulzivní, které se prostě život vůbec nedaří a stále více nad ním ona sama ztrácí vinou alkoholu a drog kontrolu, žije jen ze dne na den, po ztrátě zaměstnání se její už tak složitý život ještě více zkomplikuje a vžene do obtížné finanční situace, ze které se jí však naskytne jedna zdánlivě výhodná příležitost, a to únos velmi dobře zabezpečeného hocha k jeho podivínské matce do Mexika, únos sice zmateně, ale s velkým štěstím ona provede, tím si ale na sebe strhává lavinu dalších a dalších děsivých událostí, v jejichž vleku ona může už jen divoce improvizovat, nic víc jí její zhoršující se situace nedovoluje, je zoufalá, vyděšená a ani únikem do Mexika si nijak ze své děsivě narůstající mizérie nepomáhá, přislíbená odměna je jí sice na dosah, ale to skutečné peklo s vyhroceným bojem o svůj a chlapcův život zažije právě až tam, opravdu vynikající existenční drama s herecky excelující Tildou Swinton. Zajímavý komentář: Fridecka ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)

Reklama

Reklama