Reklama

Reklama

Bílé maso

  • Jižní Korea Chugyeokja (více)
Trailer 1

VOD (1)

Joong-ho je drsný detektiv, který se díky špatné finanční situaci dal na cestu pasáka. Avšak v poslední době mu zmizelo několik dívek, aniž by zplatily své dluhy. Když pátrá po příčině, objeví, že všechny dívky si objednal jeden ze zákazníků... ten, u kterého je právě teď další z jeho dívek. (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (261)

Claw 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem šel do kolen... Absolutní špička!!! Na jedné straně fakt extrémně drsný ANTI-hrdina, bývalý policajt a aktuální pasák holek na escort servis, na druhé straně totálně zvrhlý sériový vrah, největší hajzl, jakého si těžko dokážete představit, protože nejzrůdnější na něm je, že působí úplně normálně... A tihle dva se setkají hned na začátku filmu. Celý film je pak o duelu těchto dvou postav, který je nabalen na až hororový obsah šílených vražd, obrovské množství policistů, kteří odvádějí dobrou práci (byl jsem rád, že to nejsou takoví ti klasičtí kazisvěti...), jednu dívku ležící polomrtvou neznámo, kde a šílený souboj s časem... Film mě prvních 10 minut udeřil do palice jak kladivo (doslova...) a udržel v neuvěřitelném adrenalinovém napětí celé dvě hodiny!!! Neustále jsem si říkal, že takhle má vypadat opravdový, bravurně povedený a odvedený thriller, že většinu filmů, ač sebešílenějších, k tomuto vůbec nemohu postavit... BRUTÁLNÍ, násilné ve všech ohledech... náš hrdina se fakt nesere s nikým a s ničím, ale dostane také pěkně do těla a není to žádný "Rambo"... Násilné ve všech ohledech, policie nejedná s vrahounem v rukavičkách, ale je si vědoma svých absolutních limitů... Opravdu nenacházím dostatek slov chvály, tohle je přesně to, co můžu, co mám rád a přitom v naprosto novém, moderním a kulervoucím ztvárnění... BRAVO!!! /100% + FILM ROKU/ ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Během první poloviny jsem si říkal, že film už od tří hvězd nic nezachrání, pak ale přišla závěrečná půlhodina a já byl vyřízenej jako málokdy předtím. Prvních šedesát minut mi film připadal dost zmateně a nerozuměl jsem tomu, co se právě děje a nejenom zmatenost, ale i nuda mě nutila nevěnovat tomu všemu pozornost. Mimo to mi vadila i nesympatičnost herců. Tyhle neduhy ale perfektně vynahradila druhá část, která kromě výbornýho tempa nabídla i řádnou dávku brutality. Všechno doladěný parádní hudbou a jednim nečekanym "úderem", kterej jsem fakt nečekal. Za druhou půli přihazuju tu čtvrtou hvězdičku. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Být sériovým vrahem, vyberu si jako své působiště Jižní Koreu, protože - soudě podle tohoto snímku - neschopnost tamní policie je nesmírná a úděl zabijáka nad pomyšlení lehký - pokud tedy nenarazí na rozezleného pasáka, jemuž rohnul několik kousků z jeho stádečka a který navíc býval policistou, vyzná se a pro nějakou ránu nejde daleko. Zdařilý debut, z jehož námětu by se možná dalo vytěžit víc a stopáž by snesla mírné zkrácení, který ale jako celek působí sympaticky a obsahuje několik vážně povedených okamžiků - třeba návod jak si skutečně originálně vyzdobit akvárium... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chutný thriller, který příběh vede tak odlišným a poutavým stylem jaký se vidí jen opravdu vzácně..Navíc se do toho všeho míchá ta zvláštní asijská sloučenina brutality a roztomilého černého humoru...Nevím k čemu bych to přirovnal, jak to správně popsat a podle jakých měřítek hodnotit.Tohle se prostě musí vidět. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku zvláštní thriller na známé téma o osamělém bojovníkovi a mstiteli bojujícím proti křivým, zlomyslným politikům a navíc ještě s neuvěřitelně hloupými a neschopnými policejními sbory. Zajímavá je proměna bezskrupulózního pasaáka v obětavého ochránce. Drsné sekvence a spousty krve patří k žánru, přesto mi tahle složka přišla trošku předimenzovaná. Slabých 80%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Joong-ho (Yun-Seok Kim) honí Young-min (Jung-woo Ha) a ten uklouzne, nebyla původně ve scénáři. Herec Jung-woo se bavil klouzáním na kluzkém chodníku a kameraman náhodou zachytil jeho pád. Režiséru Hong-jinovi se to natolik líbilo, že nehodu zařadil do scénáře a následně do celého snímku. (dinamit_1)
  • Po filmech The Good, the Bad, the Weird (2008) a Scandal Makers (2008) se snímek stal třetím nejsledovanějším a nejnavštěvovanějším filmem v kinech Jižní Korei za rok 2008. (Terva)
  • Young-chul Yoo je ve skutečnosti nechvalně proslulým jihokorejským sériovým vrahem a uznaným kanibalem, který v období od září roku 2003 do července roku následujícího, tedy roku 2004, zavraždil nad dvě desítky lidí. K usmrcení bylo jeho primární zbraní kladivo. Jeho oběťmi byli ve většině případů prostitutky a staří bohatí muži. Tři ze svých obětí Young-chul spálil na prach, na jedenácti jeho obětech bylo soudními znalci shledáno značné posmrtné fyziologické zohavení, zatímco jiným chyběla část vnitřností, které vrah, jak u soudního přelíčení později sám prohlásil, pozřel. Jeho případ nabral nebývalého mediálního zájmu, který vyústil jeho koordinovanou popravou v červnu roku 2005. V obhajobu vlastního konání během soudního přelíčené Young-chul odpověděl: „Ženy by neměly být courami a bohatí by si měli býti vědomi svých činů". Filmová postava Young-min Ji, ztvárněná jihokorejským hercem Jung-woo Ha, je filmovými tvůrci vytvořena právě dle jeho osoby. (Conspi)

Související novinky

Leo má slabost pro šikmooké

Leo má slabost pro šikmooké

10.03.2008

Ale spíš filmy než holky. DiCapriova produkční společnost Appian Way se ujme dvoudílné Akiry v režii Ruariho Robinsona (spíš než o remake slavného anime filmu prý půjde o novou adaptaci rozsáhlého… (více)

Reklama

Reklama