Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

zette 

všechny recenze uživatele

Falco za svuj kratky zivot toho stihnul tolik, ze ma divak po zhlednuti filmu pocit, ze byl osizen. Ale v kostce je vse podstatne zmineno. Mozna jsem postradal silnejsi atmosferu, ale bylo zajimave jeho zivot zprostredkovane sledovat. Slusny zivotopisny film, komu se jeho pisnicky libi, mel by si na film udelat cas. ()

dan.pacino 

všechny recenze uživatele

Příběh slávy a strastí. Příběh nadání a promarněného života jedné z největších hvězd hudby. Lituji, že jsem se na Falca podíval až ted (píše se rok 2011), protože jsem do teď přicházel o skvost filmů. At už by byl natočený jakkoliv, miloval bych ho, ale Roth tomu ještě přidal korunu a natočil jeden velký filmový zážitek. Ať žije Falco, ať žije král! ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Dlouho, dlouho jsem na tenhle film čekal a konečně jsem se na něj podíval a výsledek? Rozhodně to není špatné, ale ve výsledku je to takový nic moc film, který vždycky jen něco naťukne a nedořeší. Jednoznačným pozitivem filmu je hlavní představitel Manuel Rubey, který když poprvé navlékl kabát a klobouk a vyšel před své spoluhráče z kapely, jsem si řekl. "Tohle je Falco". Jinak ale některé etapy života jsou úplně vynechané, rychle se skáče z jedné události do druhé a běžný fanoušek místy neví, proč ten Falco byl vlastně taková hvězda. I ten vztah s manželkou se mění jen ve věčné opouštění a usmiřování se, což už po chvíli nudí. Jeho smrt tam taky není dořešena, prostě se rozjede do křižovatky a film končí. No a o comebackovém albu Out Of The Dark se tam nemluví vůbec, i když tam písničky z něj hrajou. To jsem trošku nepochopil. Falco jako to lepší z hudby osmdesátek si svůj biografický film zasloužil, ale škoda, že nakonec dopadl tak průměrně. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film jedinečnej osobnosti, kde fanúšikovia narazia na tvrdú realitu svojho obľúbenca – bol to arogantný alkoholik a feťák. Ale silou svojej málo citlivej osobnosti sa dokázal presadiť. Jeho krátky život je tu zobrazený dosť komplexne a chválim vynikajúce výkony hlavného predstaviteľa Manuela Rubeyho i jeho filmovej manželky Patricie Aulitzky. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobné sklamanie...nevyrovnaná biografia, kde síce Manuel Rubey je presným Falcom, ale príbehovo zaostáva za väčšinou mnou vzhliadnutých hudobných biografií...pesničiek bolo málo, a zas príliš sme sa zamerali na osud Falca...ale jeho Amadeus je v podaní Rubeyho skvelou pesničkou...celkovo priemer, neurazí, nenadchne, kdo nepozná Falca mínus 1 hviezdička... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Všechny písně co byly ve filmu použity, nazpíval představitel Falca, Manuel Rubey. (Vojtino)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)

Reklama

Reklama