Reklama

Reklama

Arka

  • angličtina The Ark
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Polsko, 2007, 8 min

Obsahy(1)

Neznámy vírus zničil takmer celú ľudskú populáciu. Preživší ľudia unikli do mora hľadať neobývané pôdy. Tak začína hromadný odchod pod velením jedného človeka. (pugs)

Recenze (61)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animovaná deprese. Netradiční styl nejen obličejů se dá na tak krátkou dobu překousnout a celkově i díky hudbě jde o velmi zajímavý počin. Jonkajtys určitě nepatlá zbytečné obrazy bez přemýšlení. PS: nejvíc "spocků" na metr čtvereční... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

A chci hranou verzi dokud Leonard Nimoy ještě žije! Čistá esence deprese, jejíž pointu narozdíl od zde přítomných považuji nikoli za příjemnou či snad dokonce uvolňující, ale naopak za depresivní a beznadějné podtrhnutí té již tak čiré beznaděje a deprese. Mimochodem, zmiňoval jsem se již o DEPRESI? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neznámý virus zničil téměř celou populaci." Já začnu odzadu, protože pointa se mi líbila. Je však skoro zázrak, že jsem se k ní vůbec prokoukal, protože ten týpek čumící do mikroskopu, drbající se pistolí na spánku a šplhající po nekonečném žebříku, se mě evidentně pokoušel unudit k smrti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vážení milovníci filmového hororu, neberu vám vaše krvavé fantazie, vyhřezlá střeva, rozstříklé mozky a jiné líbivé představy, ale pro mě je dokonalým ztělesněním tohohle žánru právě krátkometrážní Arka. Koncentrovaná symfonie plíživého strachu, beznaděje a zoufalství, to nejděsivější a nejdokonalejší vězení, jaké reálně existuje a ze kterého se dá uniknout jen jediným způsobem. Arka pro mě představuje ideální krátkometrážní animovaný film, zajímavý nápad, který na ploše několika mála minut ani na sekundu nepřestane bavit a napínat smysly, několik zvratů a navíc atraktivní výtvarné zpracování. Celkový dojem: 95 %. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Psychické deptanie, ktoré vám zoberie ilúzie o krásnom svete. Akú hodnotu na ňom má človek? Ostanú len kostry pod kamením? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pre tých čo sa cítia byť už dlhšiu dobu šťastní :) Toto vám aspoň na pár minút zoberie ilúzie v šťastný koniec planéty, alebo skôr vašeho života ?? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dnes zřejmě vyplýtvám svou celoroční kvótu na udělování pěti hvězdiček! Po většinu stopáže mi tenhle animáč přišel jako sympaticky temné, nadprůměrné, ovšem nikoliv vyloženě oslnivé dílko. Ovšem finále mě dokonale překvapilo a poslalo do kolen. Při hodnocení nejspíš hodně záleží, jak moc osobní pro vás tohle téma je; já za ten drtivý finiš nemůžu jít níž: 91% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Deprese, deprese, deprese. Ve spojitosti s prostředím, hudbou a zpracováním je tento filmeček ještě silnější. Za zhlédnutí stojí, ale... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

mistrovsky (vy)kreslená atmosféra doprovázená nádhernou hudbou a vyvrcholená tou nejlepší pointou, jakou si mohl divák přát. jen opravdu škoda těch (zřejmě asi úmyslně) ošklivých postaviček. 80% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Arka je nadmíru melancholicky laděný animovaný kraťas, který mě opravdu dokázal zaujmout. Animace, vzhled postaviček, hudební doprovod, námět i pointa by se daly všechny označit dvěma slovy - silně depresivní. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavej melancholicky laděnej kraťas s povedenou pointou. Docela bych uvítal celovečerák v podobném ražení. Je škoda, že animované filmy jsou většinou zaměřené na děcka a přitom skrývají tolik potenciálu a možností udělat film, který by se reálnými herci nebyl možný. ()

Reklama

Reklama