Reklama

Reklama

Mamut

Trailer

Příběh nového filmu Lukase Moodyssona (Láska je láska, Lilja4ever) se točí kolem úspěšného newyorského páru – Leo (Gael García Bernal) a Ellen (Michelle Williams). Leo je tvůrcem vzkvétajících webových stránek a vkročil do světa peněz a velkých rozhodnutí. Ellen je oddanou lékařkou na pohotovostní chirurgii a obětovala své dlouhé pracovní směny zachraňování životů. Jejich osmiletá dcera Jackie tráví většinu času se svou filipínskou chůvou, což je situace, která nutí Ellen se zamyslet nad svými prioritami. Během pracovní cesty do Thajska Leo bezděčně spustí řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

sestrad 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takhle si představuju nový, vysoce sofistikovaný kýč: formálně není celkem co namítat, ale jinak místy srdceryvný, hodně vypočitatelný, přitom nesmí zapomenout na nějaké obecnější mravolično (těžký život v Thajsku, rodina má být spolu atp.) a závěr sice nemusí být sladce smířlivý, ale aspoň k tomu mít nakročeno. ()

wata 

všechny recenze uživatele

Snímok s úžasnou silou. Ak nepotrebujete k tomu, aby film u Vás vyvolal emócie, srdcervúce scény, ale dokážete sa zamyslieť nad zobrazovaným svetom, určite sa Vám bude tento film páčiť. Prinúti Vás premýšľať nad vlastnou ľudskosťou a nad ľudskosťou druhých ľudí. A určite má kvality, ktoré zaujmú aj náročných divákov. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Velmi povedení snímek, já jsem naprosto spokojený s tím, co jsem viděl. Příběh je rozdělen na 4 části a z toho každý žije svůj život. Zdravotní sestra, chůva a dcera, ajták a příběh dvou filipínských chlapců. Dokázal jsem se vžít do jejich rolí, takže není co řešit, film by si zasloužil mnohem vyšší ohodnocení. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kdybych si názory na podobnost s Babelem nepřečetla v komentářích, myslím, že by mně ani na mysl nepřišla. Pro mě je snímek další sondou do rodinných traumat, hlavně do světa matek (otec zde vystupuje jen jako doplňující prvek), které si namlouvají, že v něm nemají šanci být tady jen pro své děti, protože jsou vázány mnoha dalšími odpovědnostmi či posláním - filipínská matka zajišťováním střechy nad hlavou pro své chlapce ví, že o ten skutečný domov je svou snahou nevratně připravuje, stejně, jako americká doktorka ztrácí souznění se svou dcerou, i když ze zcela jiných důvodů. Myslím, že film se nám snaží sdělit možnost výběru ještě dříve, než nás k němu donutí tragická okolnost a dělá to skvěle - s citem pro každičký detail i jemnou výčitkou pro každého z nás. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pod poněkud matoucím názvem se skrývá citlivě zrežírované a zahrané drama o tom, jak velkou roli v našich životech a vztazích hraje faktor času a vzdálenosti. Mladí manželé zahraní Gaelem Bernalem a Michelle Williams mají všechny důvody cítit se šťastně a bezpečně, jsou materiálně zajištění, mají dobrou práci a perspektivu, spojuje je navíc pouto nejsilnější - dítě. Náročná práce ale způsobuje váznoucí komunikaci a když musí partner odcestovat na služební cestu do dalekého Thajska, dojde k nečekanému milostnému románku. Chvilkové poblouznění sice skončí s novým startem letadla a návratem domů, připomíná ale riziko, kterému je vystaven každý, kdo podstupuje dlouhodobé odloučení. Své by o tom mohli vyprávět příslušníci řady povolání. Film vypráví o tom, že to krásné, co se mezi partnery odehrává, je křehké a nemusí mít dlouhé trvání. Bývá dané omezeným časem a prostorem. V tomhle případě nebyly ztráty tak velké a bolestné, ale nemusí to tak dopadnout vždycky. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu často zaznívají skladby od elektropopové kapely Ladytron z Liverpoolu. (keebl)
  • Filmovalo sa v Thajsku, USA, na Filipínach a taktiež i vo Švédsku. (MikaelSVK)
  • Názov filmu súvisí s drahým perom, ktoré dostane Leo. Má hodnotu 3 tisíc dolárov a je vyrobené z mamutieho kla. (Very_kuul)

Reklama

Reklama