Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sice animovany, ale už jenom kvuli tomu je to lepši, než hrany. Za prvé si to drží vzhled hry (kterou jsem sice nikdy nehrál) a myslim, že atmosféra je fakt pomalu lepší, než ve všech hranejch dílech Resident Evilu dohromady. Leon je sice moc velkej manekýn, ženský jsou skoro stejný a příběh mi místama přišel jako že mi něco uniklo, ale to možná taky proto, že jsem u toho dělal aji něco jinýho. Monstra a akce, obojí bylo přehnaný, ale v animovaným to právě až tolik neva a nejsou aspoň poznat tragický digi efekty, který vídáme ve filmech... Z mé strany posilám plus. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jako až fanatický fanda herní série Resident Evil bych měl sto důvodů, proč tenhle celovečerní CGI předkrm před fantasticky vypadající herní africkou pětkou poslat do pekel podprůměru. Ale neudělám to, jelikož se mi Rozklad celkově docela zamlouval. Možná je to i otupělostí z faktu, že jakkoliv je božský RE převeden do celovečerní podoby, dokonce i samotným Capcomem, má výsledek s hrami (pra)málo společného. Jen nechápu, proč mi postavy podobou, animací a mimikou mají ještě v roce 2008 připomínat ty z časů GameCube. Capcome, a proč, sakra, skoro všude rveš jako finálního bosse další variace na Tyranta?! ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Další promarněná šance. Ano, je to ten RESIDENT EVIL o řády víc než akčňáky s Millou, ale především příběh je pěkná nuda. I to lehce týmové pojetí nebyl dobrý nápad a myšlenka "po Racoon city" byla dopředu minimálně divná. Samotné zombie uvidíte asi ve třech scénách, jinak je tu pořád jakýs panáček Mrkáček. Animace je podprůměrná a ztvárnění lidí téměř hnusné, všichni se pohybují jak loutky na provázkách, o nějaké fyzice nemůže být řeč. Bohužel ani scénář nic nezachrání a klišé proslovy by působily trapně i ve hře. Ty tři hvězdy jsou z nostalgie, občasné citace pro zasvěcené a i přes obrovské nedostatky za určitou zábavnost filmu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hm, otravná a trhaná animace, která si hraje na CGI, ale je spíš rušivá, příběh takový rozpolcený (dělí se v podstatě na tři vzájemně jen velmi volně propojené části), pro mě nic moc. Mille Jovovich byl aspoň vidět bobr. ----- Čtvrtý film ságy se rozhodli samotní tvůrci původního komiksu a hry natočit sami, a to v animované verzi. Nic proti Japonsku, ale jejich anime a manga filmy už tak zaplavily trh, že je těch filmů prostě moc a kvality málo. A tenhle Resident Evil se mezi ty povedené rozhodně nezařadí. Díl nazvaný v anglickém originále Degeneration, vypráví vlastně několik příběhů - nejprve zombie napadnou letiště, kde dva hlavní hrdinové mají plné ruce práce a střílení, aby se pak děj přelil do futuristického výzkumného komplexu, kde se řeší mj. politické ambice a teprve posléze zase zmutovaní zombie a boj s nimi. Otravná a trhaná animace, která si hraje na CGI, ale je spíš rušivá, příběh takový rozpolcený (dělí se v podstatě na tři vzájemně jen velmi volně propojené části), pro mě nic moc. Mille Jovovich byl aspoň v prvním filmu vidět bobr. ;-) Bonusy zahrnují film o filmu (30:05 - spíše o vzniku animace a rozhovry s japonskými tvůrci), profily postav včetně minutových sestřihů z filmu k nim, přeřeky (9:10), rozhovor s "představitelem" Leona (4:48), pět trailerů včetně conových, dvě upoutávky na Resident Evil 5 (3:13 + 1:11), trailery na pět jiných filmů - a to vše jen s GB a NL titulky (u trailerů dokonce jen NL). Publikováno: 16.03.2009 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nesmyslně vysoké hodnocení na IMDB je jen důkazem na to, že některé kulturní rozdíly nelze překročit. Přehlídka voskových figurín, CGI na úrovni dějových sekvencí v originální hře - co je pro hru osvěžující, v případě celovečerního filmu dost ruší. Snímek sice vcelku dobře navozuje atmosféru dnes už kultovní gamesky, sám jsem u Residenta propotil nejednu židli, v tomto případě ale opravdu doporučuji si spíše zahrát, než hodinu a půl civět na tuto nudu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama