Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

petero 

všechny recenze uživatele

Najlepšie na tom filme je, že dokáže na diváka preniesť ten nepokoj vychádzajúci z postavy schizofrenického Cilliana Murphyho. V pohode malý film ktorý znekľudní, škoda že sa drží pri zemi a k nejakým väčším výkyvom nakoniec nedôjde, ako sme zvyknutý pri béčkových hororoch takéhoto rangu, na druhej strane o ňom nikto aspoň nepovie špatné slovo, ale spokojnosť tak nedosahuje ani na jednej ani na druhej strane. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Opět mne trošku zmátl ten mysteriozní thriller v označení žánru.. nikdy se totiž nepoučím, vždycky si předem rozsvítím, připravím polštáře na zakrývání zraku a upozorním sousedy, ať nereagují na mé výkřiky děsu, že skutečně nepůjde o domácí násilí. A zase jsem se nebála!!!! Atmosféra nebyla špatná, hodně tomu napomohla hudba a i takové vlezlé tajemno se celým filmem snažilo na mě útočit..Nicméně příběh celý film rozhodně neutáhl a místo toho, aby mě pohltil, jsem spíš pořád dumala, co stojí za těmi převleky (hadrů i osobnosti) Johna (vynikající Murphy) za Emmu (opět vynikající a krásná! Murphy) a zpět. Aneb psychiatrie pro 4 ročník, str. 78, schizoidní poruchy osobnosti, str.95, egodystonní sexuální orientace..no řeknu vám to polopatě..stejně jsem téměř za celý film kloudně nepochopila, proč to ten chudák vyplašený John dělá, ačkoli něco mi říkalo : cherchez la femme, aneb za vším čmuchej hlavně matku. No u nás obvykle zla napáchaná zcvoklou matkou řešíme alkoholem, je to méně komplikované, než to Johnovo tajnůstkářství, nad kterým visí po celý film Damoklův meč, že to prostě musí už už prasknout. Praskne, nepraskne, kdo je vlastně ten zlý a co je za vší tou obsesí?..trochu nám ty otázky zkomplikuje poněkud otevřený konec, za který rozhodně hvězdu sundám, mám totiž raději přímočarost a úderná vyvrcholení:) ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"My ženy musíme držet při sobě.." Viď, Normane ?! ;) Opravdu velmi dobrý, hutně atmosférický a znepokojivě bizarní, debut Michaela Landera citlivě a lehce si pohrávající s normanbatesovským motivem, byť ten tedy stojí a padá s tradičně skvostným démonickým Irem, Cillianem Murphym.. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Nováček v režisérské židli Michael Lander sehnal výbornou partu herců, na první pohled zajímavý scénář, ale nakonec mu z toho vyšel nudný psychologický thriller (žádný horor) s hereckým koncertem Cilliana Murphyho. Ostatní herci mu jen sekundují v nepochopitelném akceptování dvou vytvořených světů - úřednického stydlína Johna a jeho výřečnější "partnerky" Emmy. Pro fanoušky slečny Page - moc si ji ve filmu neužijete. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nikdo tohle nechápe. Skilpovi byli vždycky známí svým tajnůstkářstvím.... Nejdřív to vypadá, že posmrtná závislost na matce bude strašidelným průvodcem po celý film a rozdvojená osobnost bude mít něco za lubem. Uteče 50 minut a je to trochu nuda. John/Emma by se měl(a) konečně vymáčknout. Jít do akce, něco udělat, někoho zabít... A tak příběh z baráku, který zažil hodně špatnýho, stojí na výkonu C.Murphyho (což je hlavní pozitivum!). A všichni ti ostatní známí herci jsou jen ,,nahrávači“. Podivný příběh. Nevím, co o tom napsat víc. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem svoje máma. 2.) Hledám ,,nejzajímavější“ města v USA. 3.) Uspokojují mě podivní lidé. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno