Reklama

Reklama

Městečko Peacock

Trailer

Obsahy(1)

V mysteriózním thrilleru z dílny debutujícího režiséra Michaela Landera, který je současně i spoluautorem scénáře, hlavní hrdina John (Cillian Murphy) vytváří kolem svojí postavy podivnou fantasmagorii - on sám i obyvatelé nebraského městečka Peacock sledují osudy muže a jeho manželky, netuše, že se jedná o jednoho člověka. Příchod ženy z jeho minulosti (Ellen Page) po nehodě vlaku v Johnově zahradě jenom rozvíří temné vody jeho podvědomí... (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

genetique 

všechny recenze uživatele

Murphy rozšíril portfólio svojich atypických rolí o ďalšiu postavu (postavy). Tento herec neuveriteľne všestranný, čo najviac potvrdzujú podobné úlohy. Fanúšikovia žánru nech sa nedajú pomýliť horrorovým zaradením a pripravia sa na psychologickú jazdu po vnútrajšku rozpoltenej osobnosti, ktorá síce svoj výstup zakončila mrazením na chrbte, ale inak ide viac o nervydrásajúcu drámu so smutnou pointou, než o prvoplánové krviprelievanie. A to sa cení, rovnako ako sa cení aj práca režiséra, od ktorého by som takýto výkon naozaj nečakal, keďže sa jednalo o jeho filmovú prvotinu. Kamera na výbornú, hudba trošku v úzadí. 80%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Oproti Otíkovi z Vesničky mé střediskové má John malou naději, ale ten zase neměl dvě identity. Tohle je rozehrané poměrně solidně a čmuchám kolem, jak to celý dopadne, protože to je fakt zajímavý. Mám tip, že nakonec všichni přijdou na to, jak to s nima dvouma je, ale že to nikomu nebude vadit... Cillian Murphy podává svůj životní výkon i příkon a po dlouhé době mě fakticky naplno zaujal, protože tady to není jenom pěkná tvářička, ale herectví. I ten konec dopadl jinak, než jsem čekal, takže ke spokojenosti mi chybí už jenom trocha krve a sexu, který tam nebylo ani jedno, chch. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Přidám se k většině. Opravdu hodně se to vleče, je to ponuré, temné, depresivní, ale nevyvolalo to potřebné emoce k nějakému hlubšímu zážitku. Cillian je zlatíčko, zahrál to fantasticky, mám pro něj vcelku slabost, nikdy mě nepřestane překvapovat, s jakým šarmem dokáže každou roli zvládnout. Vadou na kráse je tu ovšem to, že film jede od začátku do konce v jedné linii a kdyby měl být tento snímek vyobrazen v seismografu, křivka by se nehnula ani nahoru, ani dolů. Je to velká škoda. Téma bylo zajímavé, jen to bylo podané na špatném podnose. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžem jej to dovoliť" hovorí Cillian Murphy pár krát počas filmu. A my samozrejme čakáme na to, čo jej nemože vlastne dovoliť. V mysli máme nejakú tú predstavu aj tušenie, ale predsa len je nedostačujúca, alebo nejednoznačná. Peacock je takým filmom. Je to film, ktorý nemá nejako zavedený príbeh a postavy - hlavne tie vedľajšie nedostávajú veľa priestoru aby mohli výrazne zasiahnúť do príbehu, ktorý sledujeme. Dokonca aj tých pár skvelých minút z ellen page nemá takú váhu ako som si predstavoval. Film je o hľadaní identity a vysporiadaní sa z duchmi minulosti. V tomto smere doslova vytŕča Murphyho dvojrola - John a Emma. Tam kde je John utiahnutý, z typickými tikmy, tam je Emma sofistikovaná a dobrosrdečná, ale predsa len je medzi nimi jedno veľké tajomstvo, ktoré nikdy nebude zodpovedané, len naznačené v nejakých tých útržkoch. Peacock, je film ktorý mi stačilo vidieť raz. Viac krát to nebude potrebné, pretože aj keď film buduje atmosféru aj napätie, nedokáže diváka vtiahnúť na toľko do príbehu, ktorý je vlastne veľmi všedný, takže sa o to divák nejako ani nepokúša. Nakoniec tu zostane len skvelá kreácia hlavného hrdinu a záber z hojdačky a ten posledný, finálny záber. Priemer z nadpriemernými hercami a podpriemerných príbehom. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Rozdvojená osobnost a pro mě neskutečný zmatek, který se kolem toho vytvořil, daly vzniknout nezajímavému filmu. Už jen to, že sem vůbec nepochopil to rozdvojení osobnosti, asi sem se na to moc nesoustředil, lépe řečeno sem se přímo nudil. Těšil sem se koho tam ta ženská/chlap, co byla od pohledu divná/ý a hlavně v hlase, zmasakruje a nakonec nic, stejně tak sem se nedočkal ničeho ohromujícího ani z mysteriozní postavy dítěte. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel od 6. května do 9. června 2008. (poeta)

Související novinky

Ti dva jsou vlastně jeden

Ti dva jsou vlastně jeden

19.02.2008

O tom, že je Ellen Page po úspěchu Juno zasypaná nabídkami, jsme psali minulý týden v souvislosti s jejím účinkováním v Raimiho hororu Drag Me to Hell. A Ellen nelení, popadla příležitost za pačesy a… (více)

Reklama

Reklama