Reklama

Reklama

Královské výstupy

(neoficiální název)
  • USA King Lines
všechny plakáty
Trailer
USA / Kanada, 2007, 64 min

Obsahy(1)

Další kolaborace produkčních společností Big Up Productions a Sender Films nám ukazuje profil jednoho z nejlepších lezců současnosti - Chrise Sharmy. Vydejme se spolu s jeho lezeckými partnery na Mallorcu, kde si za svůj projekt vybral 20 metrů vysokou sklaní bránu vyčnívající přímo z moře. Ochutnejme, jaké je lezení na bizardních skalních útvarech v neprobádaných končinách Venezuely, 2-3 dny chůze od nejbližší civilizace. Na trochu klasického sportovního lezení se podíváme do Francie a amerického Utahu. (Saku)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hodně se klaním, hodně zírám a trochu si ťukám na čelo. Dokument jsem zhlédla hlavně kvůli tomu, že se natáčel na mé milované Mallorce. V horolezectví si nijak nelibuji, ale ráda koukám na nové věci a ráda obdivuji to, co bych já nejspíš nikdy nedokázala. Líbí se mi s jakým zapálením do toho Chris Sharma jde. Z filmu bych řekla, že to má v hlavě opravdu srovnané, ikdyž některé kousky vypadaly opravdu nebezpečně...je to borec! ()

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Dokument o lezení, který musí bavit i nelezce, kteří mají alespoň trochu cit pro přírodu. Sharma je jak jinak než úplně skvělej a taky proto se řadí mezi mé nej lezce. (Kam se na něj v jeho pohodářství hrabe uřvaný Ondra - doporučuji La dura dura)... Tak ještě aby nám něco natočil než ho úplně předběhne nynější generace mladých lezců, kteří jsou zase o fous lepší než on. Venga, venga! :) ()

Reklama

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Lezecké výkony bezesporu unikátní, je to asi nejlepší skokan ( on si asi záměrně vybírá cesty, kde je třeba dlouhého skoku na vzdálený chyt ) současnosti :) Ale vadily mi tam ty krásné dlouhé romantické záběry na Chrise Charmu jak kouká z okna, jak kouká na svah, jak si bez trička skotačí na sněhu... WTF ?! SKoro by se to mohlo jmenovat Šarm Chrise Šarmy ! ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Velmi poučný dokument, kde vidíte, kam to člověk může dotáhnout s dobrou pílí a nějakým tím smyslem pro akci, a kde my lezci ztrácíme naději, že bysme někdy mohli dosáhnout takové třídy jako Chris. První polovinu filmu jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a sledoval, jak se tenhle chlapík snaží dosáhnout svých cílů nekonečným opakováním určitých tras, se kterými prostě nepřestane, dokud je nezdolá a jestli sháníte něco, co vás nakopne k cvičení, tak jste určitě narazili na ten správný filmek. Škoda jen, že netrvá déle :-). 100%. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

božský Chris Sharma nám ukazuje, že lezení je jedním z nejkrásnějších sportů na světě.. jako příležitostnému lezci amatérovi mi zůstává rozum stát nad tím, jaké neskutečné prasárny je tenhle sympaťák schopen vylézt.. klobouk dolů!!! P.S.: škoda, že ta kamera tak zkresluje.. nedokážu si představit, jak ty šílené převisy vypadají na vlastní oči.. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Film vyhrál Grand Prize a Best Climbing Film na třech festivalech. (Saku)

Reklama

Reklama