Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangster Doc McCoy doplatil na špatného kamaráda a skončil ve vězení. Je mu jasné, že se ven jen tak nedostane a pošle svou ženu Carol za vlivným obchodníkem Jackem Benyonem, který shání spolehlivého člověka. Benyon pomůže Docovi na svobodu, ale žádá protislužbu. Doc má spolu s dvěma jeho lidmi - Frankem a Rudym - vyloupit trezor na závodišti. Loupež, na níž se podílí i Carol, se podaří, ale v jejím průběhu ztratí Frank nervy a zastřelí policistu. Na útěku pak Rudy Franka zlikviduje a vzápětí se pokusí zabít i Doca. Ten je ale rychlejší. Doc přiváží Benyonovi peníze, ale předání kořisti končí neočekávanou tragédií. Benyon mu prozradí, že se vyspal s jeho ženou, která mu dala přednost před uvězněným manželem a chce jak peníze, tak Carol. Ta se ale postaví na Docovu stranu a Benyona zastřelí. Dvojice se dává na útěk a s uloupenými penězi míří do El Pasa, odkud se chce dostat do Mexika. po jejich stopách se ale vydává Rudy, který si poprvé v životě oblékl neprůstřelnou vestu a proto střetnutí s Docem přežil. Mimo něj míří do El Pasa i zbytek Benyonovy bandy a nakonec i policie. V malém hotelu v El Pasu dojde ke konečnému střetnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jo jo, takhle voní 90tý léta! Nefalšovaný krimi thriller, který se hodně podobá Pomstě nebo třeba filmu Jako štvaná zvěř. Tady je právě to umění, který dnes nahrazuje digital. Všechny triky, všechny výbuchy, přestřelky, honičky atd... Na tom se holt dřelo a to já uznávám. Bonusem ve filmu je určitě Michael Madsen, který si vypíchl nejen zvěrolékařovu ženušku, ale i nejlepší herecký výkon, no a bonbonkem je určitě v té době pro mužské publikum neodolatelná Kim, která nám všem taky ukázala svoje přednosti... Trochu předčasně nám akorát odešel Woods. Jinak za mě spokojenost! 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když tímhle trefíte kachnu, tak Vám toho k jídlu moc nezbyde." Originální Útěk mám rád a jeho remake mi nevadí. Docovi ten chlapák celkem jde a Carol je přesně taková, jakou má správnej chlapák mít - na životních křižovatkách rozhodná, v posteli atraktivní a při střelbě trefující. Mě jejich útěk docela bavil i s tím jánošíkovským koncem. Padouchů na odstřel byl dostatek, což akci pomůže a neprůstřelnej Rudy pobaví. Taky jsem měl chuť třikrát ho zastřelit, pak ho přejet vlakem a na závěr z něj udělat základ pro kachnu po sečuánsku v mým oblíbeným asijským bistru. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V porovnání se slavným "Getaway" s božským Stevem jde o nepovedený a jen zcela průměrný remake..Skutečně. Na těch pár akčních scénách, napětí, násilí a sexy půvabech v té době už čtyřicetileté (přesto stále krásné) krasavice Kim Basingerové i při obsazení pěti vynikajícími hlavními herci, nejde více než jen dobrý snímek stavět ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nahoře ledabyle zavázaná mašlička v podobě Madsena, který hraje svou x-tou a vždycky stejnou verzi namachrovance (tentokrát si k tomu ukradne paruku nějakého horala z Highlandera). Pod ní klasický celofán devadesátek a v něm zabaleny líbivé dárečky typu „dobrý zloděj“, co i když vykradne obchod se zbraněmi, nechá prodavači peníze plus jeho atraktivní přítelkyně, co toho sice moc neumí, ale protože by nemohla žít se zubařem, tak svého Clydea oprašuje.. Donaldson se nedokázal vymanit z průměru v ani jednom aspektu a vše (dokonce i sex a násilí) servíruje v poněkud nevzrušivém duchu. Abych nelhal, dvě věci mě vlastně překvapily. Jednak rychlý konec Jamese Woodse a taky když se na scéně ukázal klín (jen o něco méně zarostlejší než Baldwinova hruď) a já zjistil, že Kim Basinger vůbec není blondýna.. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Michael Madsen a jeho háro, Kim Basinger a její plasty a Alec Baldwin a jeho profi skoky se zbraněmi. Bylo to o dost slabší než jsem doufal. Nejdříve na mě dýchla taková ta nostalgie devadesátkových krimi akčňáků, ale postupně vyprchala. Má to určitě světlé stránky. Tou hlavní je neskutečné herecké obsazení (baldwin, Basinger, Madsen, Tilly, Morse, Woods, Hoffman, Moseley). Potom už to má jen vyloženě zábavné scény, kde se vyskytuje Madsen, Tilly a Číča. To mě rozesmálo. Obecně, bych přidal do žánrů komedii, protože tenhle film se nedá brát vážně. Rozumím "Malince" pro Kim. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V plánu bylo pokračování filmu, ale nebylo zrealizováno. (Cheeker)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama