Reklama

Reklama

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (343)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Slušně zahraná, moc pěkně nasnímaná a ještě lépe ozvučená skoro dvouhodinová nesmyslná nuda se zajímavou atmosférou. Nutno však asi zdůraznit, že nuda je to pořádná. Ačkoliv jsem u filmu usínal, tak si nešlo nevšimnout několika naprosto stupidních momentů, které nudu srážejí ještě kamsi níž. Bohužel nějak prostě nezvládám nezamýšlet se u filmu, který mě dusí nudou, co jiného bych u něj tak měl dělat. Z toho taky vzešlo moje nepěkné hodnocení. * ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Škoda, preškoda...ďalší nádejný atmosferický hororový temný kúsok, ktorý do polovice funguje perfektne a "namotávkovo", aby to celé išlo postupom času do... Jonathan Rhys Meyers ukázal, že do role magora sa hodí vynikajúco, režisérske duo má toho veľa napozeraného a snahu nemožno uprieť. Škoda, že tak pol hodinu pred koncom, kedy by zimomriavky mali pridávať na intenzite sa dostavuje kŕč a nuda. Ako celok je Shelter "príjemná" atmosférická záležitosť, ktorá by si však zaslúžila dôstojnejšie vyvrcholenie a nejakú tú lepšiu pointu. Ale inak fajn vec na jedno pozretie... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Odkaz v niektorej z minuloročných výtlačkov Cinemy ma navnadil na premyslený, napínavý horor so šokujúcim záverom a kvalitnými hercami. Kvalitní herci tu sú, ale vlastne sa tomu aj divím, pretože s tými inými položkami to tak žhavé určite nie je. Čiže z prepracovaného scenára sa časom stal mierny mišmaš, napínavé je to iba vtedy, ak to, čo sa odohráva na obrazovke, dáva aj zmysel a "šokujúci" záver spôsobil iba mierne vykrútenie kútika mojich úst a pozdvihnutie obočia. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se někomu nelíbí vaše osobnost, měl by mít alespoň tolik slušnosti, aby vám řekl která! Podivná "švédská dvojka?" absolutně bez kreditů, co patrně udělala kvalitní "sandwich" nějakému americkému producentovi, jehož jachta ztroskotala u Stockholmu, servíruje žánrový Eintopf, do kterého sice namíchala všechny své oblíbené ingredience, ale ve výsledku máte stejně to gastronomické Deja-vu, že už jste to někdy někde jedli. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom trochu netradičné (dosť možné, že tento slovný zvrat som použil niekedy nedávno, takže sorry, ale ako fakt "netradičné"). Rád by som preniesol svoj ortieľ nad týmto, ale bojím sa... niekto ma následne obviní, že som sa už rozhodol a nebude mi pomoci... Verím tomu, že sa to snažilo niečo podať... istým "nemanipulativným" spôsobom, ehm... 5-6/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)
  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama