Reklama

Reklama

Vylez, zbabělče!

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1988, 12 min

Obsahy(1)

Volné pokračování o rok staršího krátkého filmu Můj kamarád tiká. Další příběh plyšového medvídka s utrženou nohou a rozbitého budíku, kteří se setkali o Vánocích na liduprázdné zasněžené pražské ulici. Teď spolu zažívají ve staré Praze další dobrodružství. Medvídek dostane od budíku čokoládový bonbón a společně si ho schovají na horší časy do starého okapu. Ale bonbón zmizí! Na vině je neznámý „zbabělec" a medvídek s budíkem, ač mají oba pořádný strach, udělají všechno pro to, aby vylezl! Po závěrečném počítání barevných fazolek vás jistě čekají krásné sny. (Matematicka)

(více)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ani hravost první půle zlepšená hlasová stránka (díky přidání dabérů, oproti jediném v prvním díle) nevykoupily zhovadilost celku. Přitom se to ze začátku zdálo být dobrým a místy dokonce i zábavným, jenže pak se to všechno stejně zase pošle do hájenství nekvalitního děje. ... Přímý důsledek sledování ukňouraného budíku: mám chuť svůj budík rozmlátit kovovou palicí. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Příběh s useknutým koncem o medvídkovi s useknutou nohou. A taky o budíkovi. A o černém, zuřivě létajícím hadru, který se změnil ve skřítka jakéhosi. Medvídek skřítkovi nadává, jaké je čuně, a přitom sám čistotou rozhodně nezáří. I kdyby si umyl polovinu fleků, furt mu nějaké zbudou. Budíka angažovat do repre, ať se konečně na to mistrovství probojujem. Ale nejdřív mu dát školení, aby soupeři nevyzvonil naši tajnou taktiku (která se skládá z návštěvy kostela celým našim mužstvem před utkáním a úpěnlivým modlením, ať si protivník dá vlastního góla). ()

Reklama

Reklama