Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (369)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dá sa to zabiť?“ – „Ale ono to už JE mŕtve.“ I keď NENARODENÍ z traileru vo mne vyvolali pocit, že by sa radi stali modernou satanskou klasikou typu VYHÁŇAČA DIABLA, po prvých desiatich minútach im i mne došlo, aká je to naivná predstava. Hoci počítačové triky v hororoch nemám rád, práve tých zopár pixelov je paradoxne tým najlepším, čo mizerná vymetačská snímka z produkcie Michaela Baya ponúka (dôchodca-pavúk). Inak bieda, rutina, klišé, strata času, trápne ľakačky, žiadny štýl, žiadna duša, žiadne srdiečko, ani milimeter snahy urobiť to trocha inak, po svojom, provokatívne, dráždivo, zaujímavo, originálne, kontroverzne, pôsobivo. Pokiaľ ste videli staré satanské okultné kulty a máte ich radi, určite sa vám to nebude páčiť (a Gary Oldman sa objaví až 20 minút pred koncom). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvý film kde hral jeden z mojich obľúbencov, Cam Gigandet, kladnú postavu (no konečne!). Občas som si prial aby bol zas ten thai-boxer z Nikdy to nevzdávaj ..a mohol nakopať démona rovno do prdele -"little happy end". Odette je celkom sympatická a veľa kráť som pri "lekačkách" nadskočil zo stoličky. Číže sa žiadna nuda nekonala a tým pádom môžem bez výčitiek svedomia dať 3*. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny jsem se vůbec nenudil, i když námět není vůbec originální, stejně jako postupy odhalování zápletky (která místy hodně kolísá), použití zrcadel a lekaček. I tak se v těchto milionkrát viděných, takřka podobných scénách jde nalézt dobrý nápad. Posedlý vypadají skvěle, atmosféra nebyla rovněž k zahození. Odette Yustman bez komentáře ;-). Finálě bylo lehce odbité, ale pro mě je tento horor na slabších 7/10* ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze so mnou nebudu viaceri, ak nie vacsina pseudo-profi-amaterskych odbornikov na kinematografiu suhlasit, ale mna to bavilo. Nie casto zabludim k danemu zanru, ale ked uz, tak si vyberam. Malo to presne smrncovnu atmosferu, lakacie sceny, peknych mladych ludi, vtipnu kamosku hlavnej hrdinky, ktora si nedava servitku pred usta a dokonca aj Garyho Oldmana :D Takze mne sa to pacilo, vyborne som si oddychla... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší prírastok k absolútne zbytočným horrorovým pokusom, ktorý neprináša naozaj nič nové. Keby som naň zašiel do kina, tak by ma možno párkrát aj trhlo, no ľakačky sú naozaj primitívne a lacné, atmosféra je tak hlboko pod bodom mrazu, že aj Eskimáci by mali problém a herci tiež nestoja za zmienku. A keď sa na scéne objavil Oldman, mal som sto chutí to vypnúť. 15%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)
  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama