Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

petero 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane si natočil malý mysteriózny film založený hlavne na dialógoch hlavných dvoch predstaviteľov s dávkou nadprirodzena a tajomna vo forme Sin City len vo farbe. Každý kto má rád mierne haluzné filmy by sa mal na tento Marlowovský a komixový road movie v štýle mini Lyncha pozrieť. Chcel by som byť tou malou kockou ľadu ;-) ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

Reklama

vorheese 

všechny recenze uživatele

Perfektní vizuální zpracování zkažené nedotaženým příběhem, který se celou dobu snaží působit civilně a "Mysteriozním" se po hříchu stane až v poslední minutě. Thomas Jane se toho nemusel tolik bát. Jinak dávám palec nahoru za exkurzi vztahem mezi mužem a ženou během deseti minut, která začíná poznáváním a plánováním budoucnosti a přes žhavou erotickou scénu se dostane až k vyčítkám, že to celé je JEHO chyba! :-D ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nepochopené, avšak líbivé. Co chtěl Tomáš Jana svým dílem říci mi v makovici nedošlo. - Po srozumitelném výkladu (díky odkazu od jednoho z uživatelů) jsem záměr pochopil, ale stejně film nedocenil. Chce to méně jinotajů, pane Jano. Já se na film dívám pro relax, ne pro psychoanalýzu Vašeho alterega. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, strávil jsem i tu digitální a klíčovou zadně projekční onanii, když mi došlo, že to asi nebude jen snaha ušetřit, ale i jakýsi pokus o "umění". Musím se přiznat i k tomu, že mě to příběhem docela strhlo a fakt jsem byl zvědavý, jak to skončí. Takhle levný, jednoduchý, podbízivý a bezpracný závěr jsem ale fakt nečekal a opravdu mě dost zklamal. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno