Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra tohle Janeovy nějak moc nevyšlo. Je sice fajn že se snažil spojit několik žánrových subžánrů, ale celý jako celek to moc nefunguje. Navíc celý prostředí díky těm efektům je neobyčejně hnusné. A plno scén byly naprosto tragické(prstění za volantem). Jediné co stojí za zmínku je právě Jane kterej je charismatickej a umí hrát a Perlman kterej je prostě řízek. Ale bohužel film spíše zklamal, nevím jestli tím že je až moc levnej a hraje si navíc, nebo prostě tím že je jinej. Nic moc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Surrealistický thriller, ktorý diváka pre svoju obrazovú prefarbenosť a pocitovú prehalucinogénovanosť (flegmatická jazzová hudba) nepustí k postavám a väčšinu času nudí rôznymi klišé (a otravnými novomanželskými hádkami), aby mu v závere zasadil ranu zaujímavým, lynchovsky nevysvetliteľným zvratom. Ako ročníková práca absolventa Filmovej školy v Písku by to bola bomba, čoby béčkový režijný debut známeho amerického herca je to iba akceptovateľné. Každopádne do kín to nepatrí a to 3D je veľmi zlý vtip. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl masakr. Jako by Davidu Lynchovi někdo přikázal točit srozumitelně hororový snový psycho noir. Tohle se musí vidět v klidu a za tmy. Perfektní psycho o jednom autě, dvou pasažerech a něčem, co nikdo nechtěl vidět ani v tom nejděsivějším snu. A co je vůbec sen a co realita? ---- 95% snímku se odehrává v noci a naprosté tmě. A český plakát k filmu je totálně mimo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdejší nízké hodnocení je dost zavádějící, tenhle noirový, mysteriózní, fantaskní až psychedelický thriller se Janeovi povedl. Zvláštní halucinační atmosféra je umocněna záměrně mizerným (levným) vizuálnem s mizernými oldchoolovými triky, které se mi ale právě proto hrozně líbily. Pointa je jasná, ale to není na škodu. A pokud jste se taky kdysi rádi dívali na oddechové mozkovýplachy typu "Příběhy ze záhrobí", bude se vám to určitě líbit. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ponurý, zvláštní a dost divný. Kdyby se týhle látky ujal zkušenější režisér a vyškemral větší rozpočet, mohl by to bejt parádní mysteriozní thriller, který točí třeba mistr Lynch, nebo který kdysi točil Hitchcock. Takhle je to jenom nevýraznej režijní debut nezkušenýho Janea. Ale ono se z pěti milionů asi moc vytřískat nedá, takže v rámci nízkorozpočtovejch podprůměrnejch bijáků je tenhle jeden z těch povedenějších. Místy skvělá kamera, divná hudba a ne moc dobrej střih. Horší tři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno