Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Joll 

všechny recenze uživatele

Psychadelická záležítost, ala Lynch, jako by byla režírovaná Millerem a Marhoulem dohromady. Je tu minimalistické pojetí a i když se jedná o road movie odehrávající se v noci, stačí režisérovi vlastně jen auto, ubíhající plátno za ním a kus prašné dálnice. Už začátek mi dával tušit, že mi tu něco k tomuto typu filmu nesedí a to bylo podání, takřka marlowovského, komentáře hlavního hrdiny, k tomu záměrně kýčovytá až komiksová dekorace a následná konverzačka, to bylo to co mi k sobě jaksi nesedělo, jelikož jsme očekával trošku jiný film. Po pár minutách, jsem se ale otřepal a pokusil se na výtvor dívat takříkajíc od znova, chtěl jsem se nechat vtáhnout do zajímavého spletence jenž se předemnou otevíral. Bohužel Konverzačním pasážím naprosto chyběla šťáva a kupředu hnal film, pouze jeho jak už jsme napsal divný Look. Pak nastoupil Lynch, nebo spíš režisér hrající si na Lynche a konec filmu je snad ještě nelogičtější než si může jeho vzor dovolit a nechává bez skrupulí plno záhad za sebou, nesnaží se o pointu která by dávala smysl v celém kontextu. Prostě si jen řeknete aha mno a co ten zbytek, co se konal okolo odpočívadla ten mi nikdo nevysvětlí??? Ne nevysvětlí :) Thomas Jane by měl zůstat u hraní a režii nechat někomu jinému. Dvě hvězdy dávám jen za provedení filmu, které je prostě jiné a i ta režie je natolik odlišná, že navzdory špatnému filmu si jej budu pamatovat. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Že to bude až tak, to jsem opravdu nečekal. Béčko (jestli vůbec) každým coulem! Co záběr, to jiné nasvícení scény a kinematografický bug, takže když se na to pak díváte, tak to vypadá, jak starý film natočený před plátnem. O postprodukci se nebudem bavit. To už já bych tam zvládl nalupat vkusnější pozadíčka. Dějově to zas taková bída není a od scény na odpočivadle se to celkem rozjede. Já jsem si to v rámci možností a na úkor toho nespočtu laciných, ale velmi laciných záběrů vcelku užil a nejednou se zasmál. Takže zas taková nuda to neni. Napětí se nějaké taky najde a konec probere mozkové závity, ale nevyznávám konce bez konce. Jazzová hudba je dobrá a dává znát, že to Thomas Jane nemyslel až tak vážně. Proč se do toho nechal ukecat Ron ovšem nechápu, ale potěšil mě. 3D totálně zbytečné, chvílema je ho až moc a taky by mě zajímalo na kolik tahle laciná sranda mohla vyjít. Tipuju, že plus mínus kotrmelec. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane si natočil malý mysteriózny film založený hlavne na dialógoch hlavných dvoch predstaviteľov s dávkou nadprirodzena a tajomna vo forme Sin City len vo farbe. Každý kto má rád mierne haluzné filmy by sa mal na tento Marlowovský a komixový road movie v štýle mini Lyncha pozrieť. Chcel by som byť tou malou kockou ľadu ;-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív jsem si myslel, že to bude něco ve stylu Give 'em Hell, Malone... (mluvení sám pro sebe, podkreslený trumpetovou hudbou). Ale bylo to trochu jinak - hororový, ne gangsterka. Thomas Jane tentokrát i režíroval a nevím, jestli to je ten háček. Je mi jasný, že plno lidí odsoudí použití lacinejch triků a třeba plátno jako pozadí při jízdě autem. Ovšem já to vidím jako stylizaci tohoto filmu. A ta ušla. Horší to bylo s dějem, kterej mě docela zklamal. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přiřadit tento film k Podobným k Lynchovému Lost Highway? Jen díky tomuto "doporučení" jsem se na film podívala a očekávala od něj atmosféru Lynchových filmů. Jenže to celé začíná jako obyčejné béčko o dvou novomanželích, kteří v poušti naleznou zraněného muže. Hlavní dvojka pořád cukruje jak nadržení puberťáci a po půl hodině zjistíte, že se vlastně ještě nic pořádně nestalo. Ke konci filmu se vytasí s nějakým rádoby šokujícím twistem, který ovšem s těmi Lynchovými nemá nic společného. Udělat v příběhu časovou smyčku dokáže i nadějný osmiletý spisovatel. Jeden z těch filmů, u kterých vám je líto, že jste se na ně dívali a neustále čekali, kdy se už stane něco, co vás přirazí do křesla a ono nic. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)
  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama