Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

kingik 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane si s chutí zahrál na Davida Lynche a surrealistický thriller je na světě. Herec Thomas Jane se poprvé představuje i jako režisér a jeho režijní noir-styl dává vzpomenout na klasiku klasickou v novém vizuálním kabátě. Jane si musel vystačit se skromným rozpočtem (5mil.USD) a je znát, že na nějaké rozhazování skutečně neměl. Do očí bijící zadní projekce, slabší nasvícení scény, levné triky, to je výčet jen některých technických nedostatků, které trápí do režie zapáleného známého herce, který ovšem po režijní stránce příjemně překvapil. 90% snímku se odehrává ve tmě a přesto je na co se dívat. Novomanželé jedou strávit líbánky do vzdálené Sedony. Poklidně si jedou přes nevadskou poušť, blond manželka rozptyluje řidiče dráždivým ochlazením kostkou ledu v rozkroku, když v tom jim do cesty vstoupí zakrvácený muž, který měl ošklivou nehodu.Chlápka v bezvědomí s deformovaným obličejem dvojice naloží do auta, ten se náhle probere a začne se chovat tak, jakoby novomanžele znal, a to dokonce vyvrcholí fyzickým napadením řidiče, který chlápka zabije a následně ho se svou manželkou pohřbí uprostřed nehostinné pouště. A dvojice je v průseru až po krk. A navíc se zdá, že někdo z ní nemá tak úplně čisté svědomí ohledně své minulosti. Ani trochu jsem se nenudil, bylo to napínavé s bizarní pointou na závěr, která jistě vyvolá dlouhé debaty, protože dá mozkovým závitům solidně zabrat, aby byla správně pochopena. Trošku se dá vytušit dopředu, ale víc prozrazovat nemá smysl. Je to rozhodně zajímavý režijní debut. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je to sice první den jejich líbánek, ale žádná velká romantika to není. Svatební cesta je zavede doprostřed nevadské pouště, kde během noční jízdy narazí na zraněného muže po autonehodě. Jenže muž se chová velmi zvláštně, jak se zdá, oba dva dobře zná a po cestě dokonce Dicka fyzicky napadne. Když jej při potyčce Dick zabije, začínají se mezi Ginou a ním objevovat první rozpory ... I když Dark Country začíná velmi slibně, brzy (jakmile se setmí) se z celého filmu stává jen polohororové béčko. Z nějakého záhadného důvodu se mi podařilo pointu uhodnout hnedle ze začátku, takže jsem se po zbytek filmu jen úspěšně nudil (a z nudy mne nevytáhl ani Ron Perlman v asi nejnicotnější roli kterou kdy hrál). Čekal jsem, jestli to celé nezačne alespoň na konci dávat trochu smysl, ale nějak se to "panu režisérovi" (který si zároveň střihl hlavní i vedlejší roli) nezadařilo. Taktéž bych doporučil přidat do filmu alespoň slabounké osvětlení - scény kdy hlavní hrdina kouká do kufru od auta, a divák nevidí nic než temnotu, jsou v tomto filmu zcela obvyklé. Jestli mohu doporučit něco z podobného žánru, tak Triangle. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Dark country je celkem povedený, stylový a hlavně asi dost nepochopený (dobré si přečíst komentář uživatele George Stobbart a v něm rozkliknout odkaz), nízkorozpočtový hororek, vzhledem připomínající Sin City. Jediným problémem u tohoto snímku pro mě je to, že se snaží šokovat, ačkoli je pointa dost průhledná. Ta, pro tento žánr, netypická jazzová hudba byla super. 65% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zmaten koncem, který moc nevysvětluje a člověk si ho musí vyložit po svém. Jinak má tenhle nízkorozpočtový film určitou dávku atmosféry a zvláštní stylizaci, kdy klíčované pozadí je opravdu hodně do očí bijící (částečně způsobené i tím, že to bylo natáčeno v 3D, ale film šel rovnou na DVD, takže ho ve stereo formátu patrně nikdo neviděl) a triky jsou celkově nízko, že na to člověk ani moc nenadává. Slabší bratříček povedenějšího Dead End, přesto sympatických 6/10. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Uznávam hercov ktorí sa vo filmovom showbiznise snažia pohybovať aj v iných ako hereckých kruhoch. Thomas Jane patrí medzi mojich obľúbencov a tak som sa na Temnú krajinu tešil. Film je patrične napínavý s dobrou atmosférou, ale je vidno, že po režisérskej stránke to ešte nieje ono. Pár viditeľných prešlapov som tu našiel a niektoré scény (samozrejme tie v aute) mi pripadali tak , ako by ich Jane chcel natočiť podľa vzoru Sin Sity. Film ma bavil a modlil som sa za to, aby to nespackal nejaký otvorený, alebo nevysvetlený záver čo sa v obdobných filmoch stáva často. Lenže.....a máme to tu zas.......čo už ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno