Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Je to sice první den jejich líbánek, ale žádná velká romantika to není. Svatební cesta je zavede doprostřed nevadské pouště, kde během noční jízdy narazí na zraněného muže po autonehodě. Jenže muž se chová velmi zvláštně, jak se zdá, oba dva dobře zná a po cestě dokonce Dicka fyzicky napadne. Když jej při potyčce Dick zabije, začínají se mezi Ginou a ním objevovat první rozpory ... I když Dark Country začíná velmi slibně, brzy (jakmile se setmí) se z celého filmu stává jen polohororové béčko. Z nějakého záhadného důvodu se mi podařilo pointu uhodnout hnedle ze začátku, takže jsem se po zbytek filmu jen úspěšně nudil (a z nudy mne nevytáhl ani Ron Perlman v asi nejnicotnější roli kterou kdy hrál). Čekal jsem, jestli to celé nezačne alespoň na konci dávat trochu smysl, ale nějak se to "panu režisérovi" (který si zároveň střihl hlavní i vedlejší roli) nezadařilo. Taktéž bych doporučil přidat do filmu alespoň slabounké osvětlení - scény kdy hlavní hrdina kouká do kufru od auta, a divák nevidí nic než temnotu, jsou v tomto filmu zcela obvyklé. Jestli mohu doporučit něco z podobného žánru, tak Triangle. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, strávil jsem i tu digitální a klíčovou zadně projekční onanii, když mi došlo, že to asi nebude jen snaha ušetřit, ale i jakýsi pokus o "umění". Musím se přiznat i k tomu, že mě to příběhem docela strhlo a fakt jsem byl zvědavý, jak to skončí. Takhle levný, jednoduchý, podbízivý a bezpracný závěr jsem ale fakt nečekal a opravdu mě dost zklamal. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zmaten koncem, který moc nevysvětluje a člověk si ho musí vyložit po svém. Jinak má tenhle nízkorozpočtový film určitou dávku atmosféry a zvláštní stylizaci, kdy klíčované pozadí je opravdu hodně do očí bijící (částečně způsobené i tím, že to bylo natáčeno v 3D, ale film šel rovnou na DVD, takže ho ve stereo formátu patrně nikdo neviděl) a triky jsou celkově nízko, že na to člověk ani moc nenadává. Slabší bratříček povedenějšího Dead End, přesto sympatických 6/10. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra tohle Janeovy nějak moc nevyšlo. Je sice fajn že se snažil spojit několik žánrových subžánrů, ale celý jako celek to moc nefunguje. Navíc celý prostředí díky těm efektům je neobyčejně hnusné. A plno scén byly naprosto tragické(prstění za volantem). Jediné co stojí za zmínku je právě Jane kterej je charismatickej a umí hrát a Perlman kterej je prostě řízek. Ale bohužel film spíše zklamal, nevím jestli tím že je až moc levnej a hraje si navíc, nebo prostě tím že je jinej. Nic moc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie moc úspešný americký herec Thomas Jane si uzmyslel, že sa stane režisérom. Využil technické vymoženosti a natočil svoj debut v 3D. A to je tak asi jediná zaujímavá vec na jeho snímku "Tmavá krajina". Žánrovým zameraním sa chcel priblížiť ku dokonalým dielam veľkého Davida Lyncha, ale to sa asi ani nedá. Thomas Jane to celé zmršil. S atmosférou sa snažil pracovať, tak ako to vedel len slávny Alfred Hitchcock. Aj na tom úplne pohorel. Jeho herecký výkon, v hlavnej mužskej úlohe, nebol taktiež nijak oslnivý. Soundtrack bol skôr rušivý ako pôsobivý. Je z toho cítiť amaterizmus, nedostatok skúseností, ale za to ohromnú ambicióznu odhodlanosť natočiť jeden z prvých 3D mysterióznych thrillerov, ktorý plne využíva prácu s hĺbkou obrazu. ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)
  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama