Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (669)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Inovatívne, čo sa nápadu týka, ale príliš jednoduché. Samotná myšlienka je fakt zaujimavá a veru, že tu taká rozprávka ešte nebola, ale to je všetko. Dej nemá prudké tempo a celý je postavený na jednej myšlienke (hoci zaujímavej, ale jednej jedinej) a množstve ponaučení pre deťúrence. Je to milá rozprávočka, ktorá neurazí, miestami príjemne prekvapí a celkovo nenudí. Posledná tretina má slušné tempo a pár veľmi vtipných miest a tak zanechá celkový fajn dojem. Taká relaxovka. (3 a pol *) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Animace 9/10/// +Anna Faris, originální i český dabing, dobrá hudební kulisa, velice kvalitní animace, hodně originální a nevšední příběh, respektive dobře se dívá na tu destrukci městečka -na animák kupodivu celkem nuda, moc jsem se nezasmál ani nepobavil, postavy mě tolik neoslovili a příběh mě nechával chladným/// Docela velká očekávání a ještě větší zvědavost. Už v kině jsem to vyhlížel a musím říct, že jsem rád, že jsem na to nešel. Pokoukání je to rozhodně výborné, budete se vyloženě vyžívat v té zaplavě animované originality a toho co nám tvůrci přinesli pod nos. Jenže kromě toho, že to je krásné pozlátko a technicky opravdu dobře a moderně vyvedené, mě to jinak moc nezaujalo. Stejně tak i postavy a situace. Na svědomí to má možná to, že se to nebere moc vážně a dělá si to ze sebe sama stupidní legraci. Mě to ale vtipné nepřijde. Třebas hlavní postav se chová dost zvláštně. Náladu jsem si trošku zpravil když jsem zabrouzdal do bonusů a mrknul na to jak se vytvářel dabing. To byla docela sranda./// Celkem 69%/// ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $124,870,275Tržby Celosvetovo $243,005,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,794,909 //počet predaných kusov 291,411Tržby za predaj DVD v USA $53,139,583 //počet predaných kusov 2,813,168║ Ako nie je to zlé ale pri slušne zábavných animovaných veciach od DreamWorks a 20th Century Fox a animačnom megakolose ako je Pixar sa to vôbec nechytá ani v jednom prípade v žiadnom smere. Našťastie ten príbeh ubehne ako voda, postavičky újdu, len je škoda že ani príbeh ani ta minimálna zábavnosť moc nedajú, tvorcovia mali veru z toho troška viac vyžmýkať. /60%/ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Šíleně ujetá ptákovina s nudným, nezajímavým dějem. Pár hlášek se povedlo, ale postupem času mě to nudilo víc a víc, že jsem to prostě nedokázal dokoukat. Kdyby místo toho šíleného akčního rodea přidali radši nápaditější vtipy, bylo by to stokrát lepší. Děti do deseti let se u toho možná pobaví a když se podívám na hodnocení, tak mi příjde, že uživatelů v tomto věku je tady nespočet. ;-) 30% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem náhodně narazil na jakýsi televizní pořad, v němž Otto Wichterle, vynálezce kontaktních čoček, velice rozumně a zaníceně mluvil o všech výhodách svého objevu a celou dobu měl na očích brýle. Stejný pocit bezděčného paradoxu mám i z Trakařů. Je znát, že se podobně jako třeba VALL-I snaží dětem podprahově sdělit něco o zhoubné spirále nenažranosti a ideje "koláčů bez práce". Vnější stránka filmu je přitom tak přeplácaná, eklektická a tak blaženě mlaská nad četnými atrakcemi 3D animace (a pravděpodobně i 3D efektů v kině, ale já znám jen DVD), že jakýkoli pokus o nějaké sdělení dokonale zazdí. Zjištění, že film vychází z dětské knihy z roku 1978, doby, kdy byly podobné vymoženosti hudbou daleké budoucnosti, vnáší do věci více světla. Kdyby se film na odkaz předlohy, s kterým má zjevně problém, bezcitně vykašlal a byl opravdu jen orgiemi gagů, vlastně by se mi líbil víc. Být ale po každém skvělém nápadu (skákací hrad z želé, útoky pečených kuřat nebo gumových medvídků) zas a znovu konfrontován s tou nejlacinější rétorikou "kritiky konzumu" a adorací "skutečných lidských hodnot" (postava otce a vedlejší motiv hysterického policajta a jeho synka) je otravné a působí to pokrytečtěji než v jiných zběsilých animácích. Jako by Otto Wichterle s plnou pusou kuřat z KFC hovořil o přednostech vegetariánské stravy. ;-) 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Kniha Judi Barrett z roku 1978 "Cloudy with a Chance of Meatballs" byla ve Spojených státech zvolena mezi nejlepších 100 obrázkových knih pro děti. (chelseaman22)
  • V srpnu 2009 studio Insight Editions vydalo v souvislosti s filmem doprovodnou knihu „The Art and Making of Cloudy with a Chance of Meatballs“. (chelseaman22)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama