Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (247)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k oscarové nominaci jsem čekala o mnoho víc. Princezna a žabák, je místy zábavná, ale je zaměřena určitou věkovou skupinu což může být v pár okamžicích velice otravné. Postavy byly snesitelné, vždycky mě dostala do kolen magnátova rozmazlená blonďatá dcerunka. Písničky celkem ok, vizuál taky neurazil, ale po příběhové stránce jde vzhledem k Disneymu o těžký průměr. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kouzelná animace, nápaditá čísla... a to je, bohužel, vše, kvůli čemu stojí vyrazit do kina. Kromě toho už Princezna se žabákem nabízí jen velmi vratkou romantiku, otravné ženské postavy (od té hlavní až po tu úplně nejvedlejší) a až příliš průměrný scénář, jemuž na rozdíl od animátorů dojdou nápady po 10 minutách. Škoda, těšil jsem se víc než na všechny pixarovky dohromady. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická pohádka, která se v porovnání se staršími disneyovkami rozhodně nemá za co stydět. Postavy jsou sympatické, písničky nijak nepřekáží ("Never Knew I Needed" je přímo dokonalá), český dabing v čele s Kornem se také povedl. Dějová linka světlušky Raye mě až dojala. Opravdu pěkná podívaná pro děti i dospělé. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Leknami pokryté močiare Louisiany dirigované krokodílom s "jazzovou" trúbkou v ruke (OST!) vítajú princeznú a žabiaka. Bloncka žiari zápalom zámožným, Tiana sa v prospech romantického znovuzrodenia (nie svojou vinou) premieňa v zeleného obojživelníka. Spevom ku šťastiu, bozkom k princovi. Zaznie zvonec a rozprávky bude koniec. Modernizované žabie láskanie je v dnešnej "smotánke" podaktorých podliezavých hybridov už len staromilskou raritou, ktorá "Aladdinovú lampu" dolapiť nezvláda, no svojim starým dobrým poslaním strýka Walta si (ako vraví moja deväťročná sesternica) malú včeličku do zrkadielka prilepiť smie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak dobre teda, prihodíme jednu navrch, za to že to malo v dnešnej dobe klasický Disneyovky nádych s modernou zápletkou (a skvelý slovenský dabing). Ako už je zvykom u Disneyoviek, tak aj tu sú postav fajn a je s nimi zábava. Humor je skvelo zvládnutý a aj vďaka strihu a hudba má štýl. Je to taká klasika, ale má nápady a celý ten priebeh je niečim zaujímavý, či už dobrodružstvom alebo románikom medzi hlavnými žabacími postavami. Skratka Disneyovka, ktorá v dnešnej dobe má fajn animáciu a vie zabodovať. 80% - 4* ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Svojráznemu, tučnému krokodílovi Louisovi prepožičal v slovenskom znení hlas jedinečný spevák a hudobník Richard Müller, pre ktorého to bola zároveň prvá skúsenosť s dabingom. (Patrik200s)
  • Hned na začátku úvodní písně „Down in New Orleans“ můžeme vidět, jak někdo třese koberec ze svého okna. Je to stejné jako s magickým létajícím kobercem ve snímku Aladin (1992), který režírovali také Ron Clements a John Musker. (Epistemolog)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama