Reklama

Reklama

Michael Dudikoff zachraňuje viceprezidenta Spojených států z rukou teroristů. Ozbrojená skupina mezinárodních zločinců přepadne chemickou laboratoř a zmocní se velice nebezpečné látky. Poté teroristé unesou letadlo, na jehož palubě je viceprezident Spojených států, a diktují vládě podmínky: pokud nebude propuštěn z vězení jejich kumpán, svrhnou ukradený jed na Los Angeles a zničí veškerý život nejen ve městě, ale i v okruhu dalších tří set kilometrů. FBI proti nim vysílá speciální jednotku, do níž se dobrovolně přihlásil Rick Harding (Michael Dudikoff). Mnoha zásahy zocelený mladý muž má velmi osobní důvod, aby si to s teroristy rozdal – mezi pasažéry uneseného letadla je jeho žena... (Řitka video)

(více)

Recenze (42)

solver 

všechny recenze uživatele

Rok po natočení Skály a Boeingu 747 v ohrožení někoho zasvrbělo a natočil remake. Dudi vzal nejspíš ty samé Russelovo brejle z rekvizitárny a s výrazem intelektuála, Nicolasovo injekcí a čtvrtým danem z jiu-jitsu, šel do akce s uřvaným poručíkem, který si zakládal na tom, aby jeho lidi věděli do kolika let se počůrával. Jelikož jsme všichni věděli, jak to dopadne, překvapilo nás jen málo. Např. že s tím placebem šel odklidit zvracejícího pilota a v pohodě přistál - to měkkejš Nicolas se sotva válel a zažehnul zelenou světlici. Holt VX bylo asi trochu víc biohazard. Pak mě zajímalo, co mu to vlastně chtěla ta jeho říct - tipoval jsem to na rozvod, protože Dudi se nechtěl množit, asi ještě neměl vyděláno dost dolarů - ale vlastně mu šla říct, že mu podjely nohy. Doktor se zkrátka nejistil antikoncepčně a výmluva na to, že do toho zlého světa nechce přivést potomka, se nekonala. Mému oku nemohla uniknout sadistická pravá ruka hlavního zloducha (Die Hard III), a úlisný reportér (Die Hard), zkrátka vykrádačka a mix toho, co bylo do té doby natočeno :-) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo bejt?? Nepovedena parodie na boeing 747 v ohrožení? No hlavně že hlavní hrdina dokázal zas všechny zabít a přistát s letadlem a na konci se všichni smejou a gratulujou si, div si nevykourej pera a to, že půlka posádky byla strelena do hlavy to nikoho nezajima. Hlavně že choď Dudikoffa je nečekaně těhotná (sorry za spoiler snad vám to nepokazi celej film) a bude mít dítě doufam, že až vyroste bude druhej díl kde zachrání bilej dům před útokem vražedných sršnu. Nádhera. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že posledný film s Dudikoffom bola volovina a on tam hral pakokota, tak som si dal pauzu od jeho filmov a bola to silno dlhá pauza. teraz som sa vrátil a hoci je tento film nič extra, stále má isté aspekty fajn zábavy a hoci akcia je 5-korunová, záporák nič moc, vykráda sa tu niekoľko filmov (menovať ich nejdem stačí prepátrať komentáre) tak v rámci Dudikofovín ide o vcelku v pohode film za 3*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by se ti teroristé dostali tak snadno do té chemické laboratoře, kde je výroba nebezpečných chemikálií, kterou dokonce hlídali vojáci. A to nebyla jediná nelogičnost tohoto akčního snímku. Dal by se tu vypsat mnohem obsáhlejší seznam. Celý film mi svým zpracováním přišel jako epizoda z nějakého akčního seriálu, teď mě napadl legendární MacGyver. Ale na Richarda Deana Andersona se koukalo mnohem lépe než na Dudikoffa. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Proč skoro v každém filmu, ve kterém hraje Michael Dudikoff, musí hlavní postava neustále bojovat proti teroristům?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!!!!!!! Mám takový pocit, že když se točí nějáký záběr, kde Dudikoff vyvaluje oči, tak mu někdo pod kamerou zmáčkne (však vy víte co myslím), a pak v záběru vyvalí oči jako žádný jiný herec. Děj je tak akorát, a je podivné, že děj je podobný jako u filmu Oceloví žraloci, kde hrál Gary Busey. Kupodivu je to i ze stejného studia. Je to takové ok béčko, které neurazí, ale Oscara si nezaslouží. Velmi dobré 3*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v září 1996 v lokalitě Los Angeles (Kalifornie, USA). (GASTON73)

Reklama

Reklama