Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po vizuální a efektové stránce nelze filmu skoro nic vyčíst. . Hudba byla ve stylu scifi, taková na jakou jste zvyklí z vesmírných projektů. Chvílemi podmanivá, tajemná a místy se vžila tak do děje, že jste ji přestali vnímat. Co se týče hereckých výkonů, ty byly velmi dobré. I kdyby byl špatný scénář, tak tito herci by dokázali zahrát všechno s takovou noblesou, že i hodnocení by bylo vyšší. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek trpěl veškerými nedostatky, které se vyskytovaly v akčňácích z devadesátek. A že jich nebylo málo. Zároveň v sobě ale měl i to devadesátkové kouzlo, které už v současnosti postrádám. No, já vlastně celkově postrádám akční filmy. Když už se nějaké objeví, furt dokola se v nich bojuje proti světovému terorismu, ruským zločincům všeho druhu, jsou přeplácané CGI hovadinami a tak podobně. Ale kam se poděli staří dobří emzáci? Bylo by to snad vůči nim politicky nekorektní? Asi to tak bude. V dnešní době se člověk dočká leda zpotvořenin ve stylu Jupiter Ascending (2015), ale na pořádnou mimozemskou potvoru s chapadly jak z japonského anime porna už člověk jen tak nenarazí. To bude asi tím hlavním důvodem (spolu s nepřehlédnutelnou Natashou Henstridge), proč jsem si dnešní reprízu tolik užil. Myslím, že nemusím zdůrazňovat, že je mé hodnocení i komentář / recenze čistě subjektivní, přesto musím všechny, kdo by můj příspěvek četli, důrazně varovat před jakýmkoli unáhleným rozhodnutím. Pokud by vás můj text zlákal ke zhlédnutí této záležitosti, uvědomte si, že jde vlastně už o film pro pamětníky, který obsahuje hlavně akci, sci-fi, různé nelogičnosti, surové násilí na dětech, nevhodně (ale nádherně) odhalenou Natashu Henstridge a uměle vypadající podzemní prostory. Původně jsem chtěl hodnotit čtyřmi kousky, ale na protest proti dnešním pořádkům přihodím pátou pěticípou. / Poučení: Pokud zakládáš chov mimozemšťanů, nezanedbávej jejich výchovu a vzdělání. ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to jako parodie na řadu Vetřelec. Smyslná Natasha Henstridge ukrývá ve svém těle jakýsi druh mimozemské bytosti, které by pořád jenom šoustalo a to nejraději s celou Amerikou. Jakési mezidruhové páření se v tomhle filmu mění na UFOPORNO! 60% (DĚJ *** AKCE ** HOROR * HERCI ** EFEKTY **) IMDb.com: 5,7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Měl jsem vždycky rád oldschool horory, ale tenhle jsem považoval za průměr a ani opakované shlédnutí na tom nic nezměnilo. Tempo filmu je nevyvážené a atmosféra úplně nefunguje. Co to zvedá je Natasha která je doslova smrtelně sexy a drsný lovec lidí Madsen který cedí přes zuby krutopřísný hlášky. Nakonec tedy jakž takž za 55% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ještě si živě pamatuju, jak jsem si vlakem vezl kazetu s Mutantem a ten stísněný pocit při sledování...Takhle po letech už to samozřejmě nebylo tak žhavé. Natasha Henstridge se chce nechat oplodnit (kdo by odolal) a banda parádních kazi..uků se jí v tom snaží zabránit. Má to docela náboj, ale škoda dost slabého závěru. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • H. R. Giger se přímo nepodílel na stavbě těla Sil. Pro nemoc své matky neopustil Švýcarsko, ale své kresby odfaxoval do studia. (Terva)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)

Reklama

Reklama