Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing you need courage for is for standing still..“ Tesat do kamene. Pro někoho banální historka, pro jiného melancholický příběh o neobyčejnostech obyčejného života, křižovatkách osudu a odvaze zůstat. Přesvědčivý Craig i Baillie Walsh, který se zachoval jako zkušený barman a současnost se vzpomínkami v poměru 2:1 protřepal, nemíchal.. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

hernajs, prvnich 99 minut není jasně dán žánr, sledujeme alegorii (scéna s mladým režisérem podávajícím levou ruku místo správné), satiru (sousedky hlavního hrdiny, chtějící volat policii kvůli napadení služky), komedie (keci o nose), retro o 70tých v anglii, atd...a nic z toho není nikterak zábavné. Ovšem - v minutě sto (cca 10 min před koncem) se žánr odkryje pomocí jediné věty ("vona v ovšechno příjde, je zadlužená a má tři děti a o všechno příjde. A koliks vlastně dostal za tu poslední roli?") a z nezábavnosti určitého druhu stane zábavnost, ovšem nechtěná. špatné ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě z nudného a pomalého začátku, kdy už jsem ani trochu nedoufal v jakékoliv sebemenší zlepšení nakonec vtáhl tak hluboko do děje a bůh ví do čeho ještě, až jsem z toho potom další půlhodinu filmu nevnímal a přemýšlel, jak je to vůbec možné, takže jsem si to celé musel zase pustit znovu. Doufám, že jsem tu tedy tímhle alespoň trochu naznačil, co by to s někým mohlo udělat. Prostě vynikající drama, na které už jen těžko zapomenu a nakonec kvůli té skvělé scéně s minou nemůžu ani hodnotit jinak. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Craig si odskočil od bondovky, ale ten výraz si narozdíl od kvádra naneštěstí nesundal, takže podle mých očekávání největší klad filmu se stal jeho největší slabinou. Název "Vzpomínky pošetilce" je opravdu výstižný - melancholická část z minulosti, zahrnující v sobě jeden opravdu drsný zvrat, ze kterého mi spadla čelist, je téměř perfektní, zbytek je doslova tak trochu pošetilý. Ovšem závěr za doprovodu skvělého kousku od Roxy Music je příjemně civilní. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Kvalitních snímků je po čertech málo. tento vsází na originalitu a hlavně na Craiga. V tomto ohledu mu to vychází na 110 %. Craig hraje zhýčkanou hollywoodskou hvězdu, která už dozářila. Postavu Joea Scotta vykreslil a zahrál výborně, a přesvědčil mne tak, že dokáže zahrát i jinou roli na jedničku než je jen James Bond. Co se mi ovšem na snímku nelíbilo, byly právě v názvu zmiňované flashbacky. Jsou sice pro film nezbytné, ale mohly být o něco více zajímavé a lépe vykreslené. Dalším záporem podle mého mínění je délka. 115 minut je na tento film opravdu příliš. Takže sečteno, podtrženo, dívá se na to dobře, ale podruhé?děkuji, stačilo jednou. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama