Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

cab 

všechny recenze uživatele

Starnouci filmova hvezda (dobry Daniel Craig) je zahledena do sebe a nikdo v blizkem okoli ji nezajima. Jedinou zabavou se zda byt snupani drog spojene se sexualnim dovadenim. Po zjisteni, ze dobry kamarad z detstvi umira v rannem veku, se mu v hlave promita retrospektivni navrat do utleho veku, kde se divak dozvi vice a castacne i pochopi jeho konani. Dobre drama, ktere se nekomu bude zdat obycejne, ale ja jsem si v nem nasel svoje zalibeni a zvedam palec nahoru. Snit je krasne a navraty do minulosti mohou bolet, ale jsou soucasti kazdeho, takze kdo z nas nema stejne zasneni, si lze hlavne sam sobe. Jako tresnicka na dortu jsou sedmdesata leta, ktera vypadaji tak ukrutne sexy. 80% ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem tomu vůbec nevěřil, je to tak trochu jiný film, prakticky bez děje, ale ten zde není důležitý, Flashbacks of Fool je zpověď, vzpomínka, která mě dostala svojí krutostí, smyslností a naléhavostí. Více jak polovina hodnocení patří naprosto dokonalému výběru lokací, fantastické kameře a hudebnímu podkreslení, jež bere dech! Craigova rovina mohla být klidně vypuštěna a scéna s písní If There Is Something by mohla být desetkrát delší, budu si jí dlouho pamatovat, je dokonalá. kouknete zde ()

Reklama

SonG 

všechny recenze uživatele

Kvalitních snímků je po čertech málo. tento vsází na originalitu a hlavně na Craiga. V tomto ohledu mu to vychází na 110 %. Craig hraje zhýčkanou hollywoodskou hvězdu, která už dozářila. Postavu Joea Scotta vykreslil a zahrál výborně, a přesvědčil mne tak, že dokáže zahrát i jinou roli na jedničku než je jen James Bond. Co se mi ovšem na snímku nelíbilo, byly právě v názvu zmiňované flashbacky. Jsou sice pro film nezbytné, ale mohly být o něco více zajímavé a lépe vykreslené. Dalším záporem podle mého mínění je délka. 115 minut je na tento film opravdu příliš. Takže sečteno, podtrženo, dívá se na to dobře, ale podruhé?děkuji, stačilo jednou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig na začátku rozehraje příběh, který není diváku lhostejný, pak se ale na většinu stopáže odmlčí, aby se na závěrečné minuty zase vrátil a z fetujícího frajera a pohasínající filmové hvězdy se alespoň částečně stal mužem se svědomím. Bilancovat ho donutí smrt nejlepšího přítele z dětství, který byl u zlomových okamžiků jeho dospívání. Výborně natočený režijní debut (pocitové nasnímání od kameramana Gladiátora Johna Mathiesona), lehce natahovaný a brzy vyšumivší do prázdna, přesto stále velmi slušný!! Byl jsem navíc zvědavý na Jodhi May, kterou jsem od dob Posledního Mohykána v ničem pořádném neviděl.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak niekto hodnotí, že pozrel polhodinu a nudil sa, preto to vypol, potom má pravdu. Lebo za polhodinu tam nie je nič len holá riť Craiga, čo isto poteší dámy a niektorých pánov, a potom je tu holý kompletne aj smraďoch z Game of Thrones a to už nepoteší nikoho. A potom už len otázka či mladý Craig pretiahne alebo nepretiahne tú vydatú susedu. Mal som rovnaké pocity, že čo to je za hovadina. A potom prišla tragédia a film dostal úplne iný nádych. Možno mohol byť zobrazený oveľa tragickejšie, ale ide o spomienku vskutku temnú a zároveň prepletenú v tom zmysle, že už od mladosti každým svojím činom meníme osud nielen seba, ale aj všetkých okolo nás, a niekedy aj s veľmi významným a nie najpozitívnejším dopadom. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)

Reklama

Reklama